BIST 9.531
DOLAR 32,48
EURO 34,60
ALTIN 2.473,77
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Samanyolu'na el konabilir iddiası

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın mal varlıklarına el konulabileceğini açıkladı.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın mal varlıklarına el konulabileceğini söyledi:

Bu tutuklamanın arkasından mal varlıklarına el koyma gibi tedbirlerin de uygulanacağı ihtimalini de belirtmek istiyorum. Dosyanın ayrıntılarını bilmiyoruz ama ileri sürülen delillerle de öyle bir tutuklamanın yapılması skandaldır.

Gök, İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliğinin Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı vermesine ilişkin, "Bu konuları basından takip ettik. Dosyanın içeriğiyle herhangi bir bilgimiz yok. Ayrıntıları daha sonra alabilirsek bu işleyen yargı süreciyle ilgili ileride daha geniş bir açıklama yaparız" dedi. 

Gök, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Türkiye’nin polis devleti olduğunu, polisin şiddetinin kural tanımaz hale geldiğini iddia etti.

CHP il binaları, ilçe başkanlık binalarının polisin kuşatması altında olduğunu ileri süren Gök, "İktidarın emriyle oradan yolsuzlukla, rüşvetle ilgili olarak asılacak her türlü pankartın indirilmesi talimatı verilmiştir. Hukuksuz bir şekilde ana muhalefet partisinin binalarına polis hoyratça, gaddarca ve hukuksuzca saldırılarda bulunuyor. CHP'nin kendi mülkünü oluşturan il binalarına, ilçe başkanlık binalarına polis işgalci bir şekilde il binalarımıza, ilçe başkanlıklarımıza giriyor" dedi.

MAKUL ŞÜPHEYE DAYALI TUTUKLAMALAR BAŞLADI

Makul şüpheye dayalı tutuklamaların başladığını savunan Gök, yargının iktidarın maşası haline getirildiğini savunarak, "Tutuklamaların dışında artık haksız yere mal varlıklarına da el konulacağı bir döneme girmiş bulunuyoruz" dedi.

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'ya ilişkin bir soruya Gök, şu yanıtı verdi:

"Bir yayın kuruluşunun başkanının tutuklanması çok güçlü deliller olması lazım ki mümkün olabilsin. Bir yayın kuruluşunun başkanının dışında o faaliyetle ilgili yayın kuruluşunun mensuplarına yönelik herhangi bir tutuklama ve bir yargılamanın olmadığını görünce bir kişiden oluşan bir silahlı çetenin de nasıl oluşmuş olabileceği konusunda kesinlikle ikna olmadık. 

MAL VARLIKLARINA EL KONABİLİR

Sayın Karaca bu konuda hangi silahlı eylemleri yapmıştır biz bunları bilmiyoruz. Bir makul şüpheden yola çıkarılarak ağır bir suçlamayla bir tutuklama gerçekleştirildi. Bu tutuklamanın arkasından mal varlıklarına el koyma gibi tedbirlerin de uygulanacağı ihtimalini de belirtmek istiyorum. Dosyanın ayrıntılarını bilmiyoruz ama ileri sürülen delillerle de öyle bir tutuklamanın yapılması skandaldır. Bunun hukuk dünyasında yeri yoktur."