BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.431,91
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den patlamayla ilgili bomba iddia!

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Cilvegözü’ndeki patlamaya ilişkin çok çarpıcı iddialarda bulundu

Abone ol

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Cilvegözü’ndeki patlamaya ilişkin, “O bölgede Halkçı Koruma Birliklerinin egemenliği olduğunu dünya alem biliyor. Çok desteklediğiniz muhalifler mi koydu o bombayı acaba. Sınırlar yol geçen hanı. Türkiye bir kışla imalathane ve karargahı olmuş Suriye’de cephe olmuş” dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Güneş, önceki gece CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesiyle Hatay’a gittiğini, dün sabah da Cilvegözü Gümrük Kapısı’nda bombanın nedenlerini araştırmak için olay mahalline gittiğini söyledi.


AA'DAN İDDİALARA YALANLAMA

Türkiye’nin saygın kurumlarından Anadolu Ajansı’na ilişkin haksız bir iddia ve itham üzerine aşağıdaki açıklamayı kamuoyu ile paylaşma ihtiyacı duyulmuştur.

Hatay Cilvegözü Gümrük Kapısı ile Suriye arasındaki tampon bölgede meydana gelen patlamaya ilişkin, bugünkü (13.02.2013) Milliyet Gazetesi’nde, CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz tarafından söylendiği iddia edilen, "Anadolu Ajansı’na ilk düşen haber aracın Türkiye’den Suriye’ye girdiği yönündeydi. Sonra bu haber çekildi. Çünkü bu bölgede Suriyeliler evlerde bomba imal ediyor. İmal edilen bombaların Suriye’ye gittiğinin anlaşılacağı endişesiyle bu söylem değiştirildi" cümlesi yer almaktadır.

Muhabir Burcu Ünal’a ait haberin spotu olarak verilen ve haber metninde yer almayan bu iddia, tamamen asılsızdır.

O GÖRÜNTÜLER MONTAJLANMIŞ

Görevli savcı Yıldırım Kemal Zöhre’den kamera görüntülerini izleme talebinde bulunduğunu, kendisinin de bunu kabul ettiğini belirten Güneş, şöyle dedi:

Başsavcı Bestami Tezcan gizlilik kararı alındığını artık benim o kamera görüntülerini görme yetkimin olmayacağını milletvekili arkadaşım Hatay Milletvekili Hasan Akgöl’e telefonla bildirdi. 3 bakan o kamera görüntülerini bir gece önce görmüşlerdi. Onların izleme hakkı vardı.

Dün gece Anadolu Ajansı gizlilik kararı alınmış o kamera görüntülerini yayınladı. 1.5 dakikasını yayınladı. Anadolu Ajansına servis edilen bu görüntüler yargı mensuplarını yani savcıların gizlilik kararı olduğuna göre Anadolu Ajansı bunları nasıl elde etti, burada suç unsuru var, kime, savcıya.

Bu görüntülerin montajlanmış olduğunu da söyledim. Görüntüler bir bütün değil. Yarım saat yayınlanmış değil, sadece 1.5 dakikasını görüyorsunuz, iki ayrı kameradan görüyorsunuz.”

CİLVEGÖZÜ’NDE PATLAYAN BOMBA BASİT BİR OLAY DEĞİL

Cilvegözü’nde patlayan bombanın basit bir olay olmadığına işaret eden Güneş, “Onun ardında çok büyük olaylar var ve hükümetin Suriye’de izlemiş olduğu dış politika var. Bu ortaya çıkacak diye o görüntüleri göstermediler. Ölen Suriyeliler henüz açıklanmadı. Arabanın içinde olduğu söylenen Türkiye tarafına kaçan biri var, arandı bulundu mu, arandığı bile yok, aranıyor mu? Bombanın türü çok önemli” dedi.

ÇOK DESTEKLEDİĞİNİZ MUHALİFLER Mİ KOYDU?

Cilvegözü Kapısı’nın kapatıldığını hatırlatan Güneş, “Neye kapattınız, her şeye kapatmışınız da silaha ve bombaya kapatmamışsınız, böyle bir kepazelik olur mu? Bu araç Türkiye sınırlarında patlamadı mı, demek ki kontrol etmemişsiniz eğer oradan geldiyse” diyerek şöyle devam etti:

“Bir başka nokta diyorsunuz ki ima ediyorsunuz bunu Şam yollamış olabilir diye. Cilvegözü’nden Babel-Hava’ya kadar yani sınırdan 30 kilometre ileriye kadar Şam yönetiminin egemenliği yok ki muhaliflerin egemenliği var. O bölgede Halkçı Koruma Birliklerinin egemenliği olduğunu dünya alem biliyor. Dolayısıyla onlar mı koydu. Çok desteklediğiniz muhalifler mi koydu o bombayı acaba. Sınırlar yol geçen hanı. Türkiye bir kışla imalathane ve karargahı olmuş Suriye’de cephe olmuş.”

BBC’nin 30 Ocak 2013’te Hatay’da bir bomba imalathanesini çektiğini kaydeden Güneş, görüntüleri basın mensuplarına izleterek, “Buradan Suriye’ye bombaların geçtiğini anlatıyor. Sadece ‘Esad rejimine karşı kullanılıyoruz’ diyor” diye konuştu.

KİM BU BOMBAYI PATLATACAK

Bu bombanın patlamasından kim yarar görüyor ki bu bombayı patlatacak” sorusunu yönelten Güneş, “Bu bomba Türkiye’yi Suriye bataklığına daha fazla bizatihi belki de ordusuyla içine çekmek için kurgulandı” dedi.

Bir basın mensubunun, “Görgü tanıkları nasıl anlatıyor, araç nereden gelmiş?” sorusuna Güneş, “O araç mı patlayan? Ben araçtan kalıntıyı gördüm. Araçtan olan kalıntı şu kadar bir difransiyel parçası, jant yok, dingil yok, kaporta yok, hiçbir şey yok. Hiçbir şey kalmamış acaba o mu, onu da emin değilsiniz, bir numara koymuşlar, 31 numarası, orada hafif bir çukur var, orada patladığı söyleniyor. Servis edilen filmler de bir araç duruyor, o park edilmiş araç gümrük kapısında geçiş yerinde park olur mu? O araç mı patlayan, o parçamı ona ait olan. Patlama olduğunun söylendiği yer, numaranın konulduğu yerle difransiyelin olduğu yer farklı. Arada bir 25 metre mesafe var. İkinci önemli nokta park ettiği söylenen filmlerdeki yerle aracın patladığı yer arasında bir 10 metre fark var. Şüpheleniyorum.”