BIST 9.706
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.443,93
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den müthiş bir kulis haber

Sabah yazarı Sevillay Yükselir, seçim gecesi CHP Genel Merkezi'nde rezalet yaşandığını yazdı.

Abone ol

CHP'nin yüzbinlerce dolar harcayarak kurduğu seçim takip sisteminin seçim günü çöktüğünü yazan Yükselir, bu çöküntünün arkasında İstanbul adayı Sarıgül ve il başkanı Salıcı'nın olduğunu iddia etti.

Sabah si yazarı , CHP'den çarpıçı bir kulis haberi köşesinde paylaştı. Yükselir'in verdiği bilgiye göre pek çok genel başkan yardımcısı ve milletvekili, bulundukları şehirlerde sisteme girip sandık sonuçlarını izleyemedi.

Seçim günü yaşananlara ilişkin ayrıntıları yazan Yükselir, ismini vermediği bir genel başkan yardımcısının Sarıgül'e yönelik bomba sözlerini de aktardı. İşte o yazıdan bir bölüm:

SARIGÜL VE SALICI GENELGEYE UYMADI

Emrehan Halıcı'nın aylar öncesinden ekibiyle hazırladığı sisteme seçim günü tutanakların işlenmesi gerektiği Genel Merkez tarafından hazırlanan genelgeyle tüm il ve ilçelere "herkesin uyması zorunlu" olarak faks çekmiş. İstanbul ise Sarıgül ile birlikte; "Biz Genel Merkez'in sistemi ile değil, kendi sistemimizle çalışırız" diyerek chpistanbul.org. tr üzerinden yayına soktukları kendi sistemlerine tutanakları geçtiler.
N'oldu tabii bu ikircikli yaklaşım sonucu? İşler karıştı. Kendi sistemleri elbette kimseyi bağlamaz fakat benim merak ettiğim Sarıgül ve Salıcı ikilisi Genel Merkez'in bilgi ağını neden dışladı? Güvenmediler mi yoksa başka bir hesapları falan mı vardı?

MYK'DA KIYAMET KOPMUŞ

Komedi üzerine komedi yaşanmış ertesi gün. Genel Merkez'in "mutlak suretle uyulması gerekiyor" dediği genelgeye uymayan Salıcı ve ekibi durumu kurtarmak için bir gün sonra tutanakların birazını sisteme yüklemeye niyetlenmişler ama tabii istediklerini elde edememişler. Seçim sonrası toplanan MYK'da kıyamet kopmuş bu mesele yüzünden. İstanbul'daki tüm örgüte kıyam yaptıkları için ithal müşahitlerine hâkim olamayan il ve ilçe yöneticilerinin durumu da masaya yatırılmış. Toplantıda partinin seçim takip sisteminin performans belirleyici bir unsur olduğu vurgulanmış falan filan... Ha Allah var bu arada Kılıçdaroğlu kimin nasıl çalıştığına, ekibiyle birlikte hangi kaydın ne zaman girildiğine bakılarak da denetim mekanizmasını işleteceklerini açıkça belirtmiş. Ve bunun üzerine de bir genel başkan yardımcısı söz alıp aynen şunları söylemiş:

BU TAYFA BİLMELİ Kİ

"İstanbul il yönetimi sizi Genel Başkan saymıyor ki genelgeye uyma zahmetini bile göstermemişler. Hesapları Sarıgül'ü genel başkan yapmak olabilir ama bu tayfa bilmeli ki artık söz hakkı bugüne kadar sessiz sedasız olanları izleyen örgütte! Örgüt bu yapılanların hesabını bu tayfadan misliyle soracaktır." (Bunları söyleyen Genel Başkan yardımcısının kim olduğunu söylememe sanırım gerek yok! Azıcık kafa yorun kim olduğunu bulursunuz!)

Anlayacağınız CHP'de kazanlar kaynamaya başladı içten içten. Ben şimdi cidden merak ediyorum. Örgüt 30 Mart sonrası gün yüzüne çıkan bütün bu başarısızlıkların hesabını sormak için konuşma hakkını kullanacak mı? Yoksa "hadi bir kredi daha açalım" deyip sus pus olmaya devam mı edecek?