BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Muharrem İnce'ye istifa çağrısı

Partinin erimesini seyretmeyeceğim diyen Muharrem İnce'ye en sert cevap CHP Sözcüsü Haluk Koç'tan geldi.

Abone ol

CHP Sözcüsü Haluk Koç, Cumhurbaşkanlığı seçiminde gösterilen aday konusunda sert eleştirilerde bulunan CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce ve aralarında Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın da olduğu muhalif vekillere sert yanıt verdi. Koç, ''Genel Başkanı eleştirecekseniz bunu grup başkan vekili sıfatıyla yapamazsınız'' dedi.

Grup başkanvekilliğinin "genel başkana vekalet" anlamı taşıdığını söyleyen Koç, daha önce kendisinin de benzer süreçlerden geçtiğini söyledi. Koç, grup başkanvekilliği görevi döneminde parti içi yönetim anlayışının değişmesi için bu görev için yeniden bu göreve talip olmadığını söyledi. Koç, "Ben siyasi etik ve ahlak çerçevesi içinde böyle bir kararın gereğini yerine getirmiş bir arkadaşınızım" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesine ilişkin, "Ortada büyük bir hezimet var, hala susmak ve 'başarılıyız' demek yakışmıyor. Bu durumu kabullenemeyiz, geçiştiremeyiz" değerlendirmesinde bulunmuştu.

MUHARREM İNCE İSTİFA MI EDİYOR? HABERİ İÇİN TIKLAYIN

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan da dün bir grup milletvekili ile düzenlediği basın toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifasını isteyerek kurultay çağrısında bulunmuştu.

''GRUP BAŞKAN VEKİLİ SIFATIYLA ELEŞTİREMEZSİNİZ''

Bugün bir basın toplantısı düzenleyen CHP Sözcüsü Haluk Koç'un muhalif vekillere yanıtı sert oldu.

Koç, ''Genel Başkanı eleştirecekseniz bunu grup başkan vekili sıfatıyla yapamazsınız. Başından engel olup sonrasında siyasi çalışmalara katılmayan arkadaşların mutlaka direnç güçleri vardır. Önce onları toplasınlar. Biz de bunu değerlendiririz'' dedi.

TOPLANTIYA MUHARREM İNCE KATILMADI

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı bugün gerçekleştiriliyor. Parti genel merkezinde saat 11.00’de başlayan toplantıya Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlık ediyor. Toplantıya CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce katılmadı.