BIST 9.530
DOLAR 32,51
EURO 34,80
ALTIN 2.475,17
HABER /  GÜNCEL

CHP'den memurlara destek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi.

Abone ol

Bu yılın ilk 4 ayında enflasyonun yüzde 5'e ulaşarak rekor kırdığını ifade eden Öztrak, 2014 yılının 12 aylık enflasyon hedefi olan yüzde 5,3'ün ilk 4 ayda ulaşıldığını söyledi.

Öztrak, enflasyondan bu yıl en çok memurların mağdur olacağını savunarak, memur ve ailelerini enflasyona ezdirenlerin ne yapacaklarını anlatmaları, hesabını vermeleri gerektiğini kaydetti.

MEMURU EZMEYİN HAKKINI VERİN 

Ekonomi Bakanı'nın, "Bizim için kur ve faizin değeri enflasyondan daha önemlidir" dediğini belirten Öztrak, "Sayın Bakan, sizlerin enflasyon kaygınız olmayabilir ama vatandaşın cebinde, mutfağında yangın var. Hükümet, memura, emeklilere, asgari ücretlilere yaptığı ayıbı mutlaka telafi etmelidir. Hükümet'e açık çağrıda bulunuyorum: 2014 için memura enflasyon farkı ödemesini içeren bir düzenlemeyi derhal hazırlayın. Eğer bütçe dengeleri Hükümet'in söylediği gibi gidiyorsa, ekonomide işler tıkırında ise memuru ezmeyin, hakkını verin" diye konuştu.

Öztrak, enflasyonla mücadelenin son derece önemli olduğuna işaret ederek, bu sorumluluğun sadece Merkez Bankası'na ciro edilemeyeceğini kaydetti.

BÜROKRASİDE CADI AVI GÖRÜNTÜSÜ VAR 

Hükümet'in gelecek dönemde artacak günahlarına ilişkin başka bir somut göstergenin de son dönemde bürokraside ve ekonomi bürokrasisine de yansıyan kıyımlar olduğunu öne sürdü.

Öztrak, "Özellikle Maliye Bakanlığı'nda Mali Suçları Araştırma Kurulu gibi kritik yerlerde yapılan operasyonlar dikkat çekicidir. Yine Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul hatta SGK'da görevden almalar olağan hale gelmiştir. Bürokraside bir cadı avı olduğu görüntüsü vardır" diye konuştu.

CHP MYK'daki değişimine ilişkin bir soru üzerine Öztrak, oldukça yorucu dönemden çıktıklarını kaydetti. Öztrak, bütün arkadaşların son derece değerli hizmetler verdiğini, görevden ayrılanların PM'de görevlerini sürdüreceğini söyledi. Öztrak, farklı bir görev dağılımıyla birlikte bundan sonraki süreçte yürümeye devam edileceğini vurgulayarak, Genel Başkan'ın kararını saygıyla karşılamak gerektiğini belirtti.