BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.309,35
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Kutlu Doğum'a şok engel!

CHP'li belediyenin Kutlu Doğum'a izin vermeyip 1 Mayıs'a izin vermesi tepki çekti.

Abone ol

İskenderun’daki Anıt Meydanı’nda yapılmak istenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini güvenlik gerekçesiyle reddeden CHP’li İskenderun Belediyesi, İstanbul’u savaş alanına çeviren STK’ların başında gelen KESK’in 1 Mayıs kutlamalarını burada yapmasına izin verdi.

ALANI KESK’E AÇTILAR

Yeniakit'in haberine göre CHP’li İskenderun Belediyesi’nin Kutlu Doğum kutlamalarının yapılmasına izin vermediği Anıt Meydanı, KESK’in 1 Mayıs kutlamalarına açıldı. KESK tertip komitesinin yönlendirmesiyle toplanan işçi ve memur sendikaların, siyasi parti üyeleri ve sivil toplum örgütleri Anıt Meydanı’na yürüdü. Yeterli ilginin gösterilmediği 1 Mayıs İşçi Bayramı sönük şekilde kutlandı. Devrim şehitleri(!) için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından KESK Tertip Komitesi Başkanı Coşkun Selçuk bir konuşma yaptı. Müzik eşliğinde çekilen halaylarının ardından kutlamalar sona erdi.

“İSLÂM’A HAZIMSIZLIKLARINI GÖSTERDİLER”

CHP’li Belediyenin Anıt Meydanı’nda Kutlu Doğum etkinliği için izin vermemesine karşın sol gruplara meydanı açmasını yaptığı açıklama ile değerlendiren İskenderun İlim-Der Başkanı Halil Duvarcı, “7 Nisan'da Anıt Meydanı’nda yapmayı planladığımız etkinlik isteğimiz, belediyenin yetki alanına girmemesine rağmen güvenlik bahanesiyle geri çevrildi. Anıt Meydanı’nda Kutlu Doğuma izin verilmedi. Aynı belediye, aynı zabıta, aynı emniyet ve aynı kaymaklık KESK İskenderun Şubesinin Anıt Meydanı’nda düzenlediği 1 Mayıs kutlamada herhangi bir sakınca görmedi. Zabıta amirliği ise bu kez güvenliği sağlamakta bir sakınca görmemiş olacak ki etkinliğe izin verdi. Bugün itibariyle CHP zihniyeti uyguladığı çifte standartla Peygambere ve İslam’a olan hazımsızlığını bir kez daha gösterdi” dedi.

HERKES İZİN VERMİŞ ONLAR İZİN VERMEMİŞTİ

İskenderun'da faaliyet gösteren Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden İlim Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin (İLİM-DER) 7 Nisan'da Anıt Meydanı’nda düzenlemek istediği Kutlu Doğum etkinliği CHP’li İskenderun Belediyesi tarafından güvenlik bahanesiyle engellenmişti. Emniyetin ve kaymaklığın izin vermesine rağmen kendine mülkü amir yetkisi veren Zabıta Müdürlüğü güvenliği sağlayamayacağını ve canlı bomba ihbarlarını aldıklarından dolayı etkinliğin yapılmasına izin vermemişti.