BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.309,84
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den 'Kılıçdaroğlu istifa etsin' çağrısı

CHP İzmir eski milletvekili Canan Artıman, Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözünü tutup isitifa etmesi gerektiğini söyledi

Abone ol

CHP, liderini sorgulamaya başladı. CHP eski lideri Deniz Baykal'ın ekibinden olan İzmir Eski Milletvekili ve eski PM üyesi Canan Arıtman, Kemal Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağırdı

CHP eski lideri Deniz Baykal'ın ekibinden olan İzmir Eski Milletvekili ve eski PM üyesi Canan Arıtman, CHP'nin aldığı sonuçtan sonra Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi gerektiğini söyledi. Star'da yer alan habere göre, uzmanlar ise CHP'de kısa süre içerisinde liderlik mücadelesinin ve tasfiyelerin başlayacağı görüşünde.

CANAN ARITMAN (CHP İzmir eski milletvekili): "Yazık oldu Türkiye'ye. Çok daha farklı neticeler alabilirdik. Sayın genel başkan, verdiği sözü tutsun. Gereğini yapsın. İstifa etsin. Deniz Baykal bırakmadan 10 gün önce, Kılıçdaroğlu'nun da olduğu PM toplantısında tüm üyelere CHP'nin yüzde 28'i geçtiğini gösteren kapsamlı bir araştırmayı göstermişti. Oyumuz yüzde 28.7 idi. Kılıçdaroğlu seçmene yeterli güveni veremedi. Güneydoğu'da özerklik derseniz, Batı'da Kuva-yi Milliye derseniz olmuyor işte. Halk Erdoğan'a oy veriyor; bu lidere duyulan güvendir. Neden bize oy vermedi? Güvenmediği için. Baykal olsaydı yüzde 35 civarında oy alabilirdik . "

HASAN CEMAL (Gazeteci - Yazar): CHP 2007 seçimlerine göre oyunu 5 puan artırdı. 2009 seçimlerine göre ise 3 puanlık bir artış var. Böyle bakınca bu başarı değil. Yüzde 30'a yaklaşan çıta başarı olarak bekleniyordu. Kılıçdaroğlu'yla birlikte olumlu adımlar atıldı ama geri doğru adımlar da oldu. Kılıçdaroğlu büyük değişim dalgası yaratmadı."

TARHAN ERDEM (KONDA Araştırma Şirketi): CHP içinde yarından (bugün) itibaren tartışma başlar. Teşkilat, Baykal'ın kurduğu bir teşkilattır. Tartışma beklemek çok kötümser bir beklenti değil.