BIST 9.557
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.490,04
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den kalekol sorusu!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet teşkilatı, MİT bünyesinde görevli personel sayısı nedir?" diye sordu.

Abone ol

Tanrıkulu, Milli Savunma Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Doğu ve Güneydoğu'da 1 Ocak 2009-31 Mayıs 2014 tarihleri arasındaki dönemde inşaatları tamamlanan ve halen inşaatları devam eden kalekolların sayısını öğrenmek istedi.

İnşaatları tamamlanan, devam eden ve inşa edilecek kalekollar dahil tüm kalekolların illere ve ilçelere göre dağılımının açıklanmasını isteyen Tanrıkulu, "O kalekollerin ihaleleri hangi şirketlere verilmiştir? Kalekolların inşaatları için hangi firmalara ne kadarlık ödeme yapılmıştır?Doğu ve Güneydoğu'da kaç kalekol daha inşa edilmesi planlanmaktadır?" diye sordu.

Tanrıkulu, soru önergesinde, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet teşkilatı, MİT bünyesinde görevli personel sayısı nedir? Görev dağlımı nasıldır?" sorularını da yöneltti.