BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,87
ALTIN 2.431,60
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den istifa eden Tarhan'a son çağrı

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, partiden istifa eden Emine Ülker Tarhan'a yeniden düşünmesi için çağrı yaptı.

Abone ol

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Emine Ülker Tarhan'ın ana muhalefet partisi için "kayıp" olduğunu söyledi. Tekin, Tarhan'a "istifasını gözden geçirme" çağrısı yaptı.

CHP'nin Antalya kampında Emine Ülker Tarhan'ın istifasının ardından yeni istifalar olup olmayacağı merak ediliyor. Edinilen bilgiye göre parti içi muhalefetin toplu bir istifası gündemde yok.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, sert eleştirilerle partisinden istifa eden Emine Ülker Tarhan'a çağrıda bulundu.

CHP Genel Sekreteri Tekin, "İstifa tek taraflı müessesedir, biz başka arkadaşın istifa edeceği haberini almış değiliz, Emine hanım partimiz için kayıptır keşke istifasını gözden geçirebilse" dedi.

DAVUTOĞLU'NA TEPKİ

Emine Ülker Tarhan'ın istifa metnini okuyan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na da tepki gösteren Gürsel Tekin, metnin iktidara yönelik eleştiriler içeren bölümünü de okumasını istedi.

Tekin, "Davutoğlu'nun MGK olup bitenler, terör örgütleriyle ilişkiler konusundaki tartışmaları okumasını arzu ederim, onlar çok daha tehlikeli. AKP'den istifa edenlerin istifa metinlerini de okusun" dedi.

CHP'de parti içi muhalefetin toplu bir istifaya hazırlanmadığı ancak Tarhan'ın istifasını takip edecek 1-2 ismin olabileceği iddia edildi.

CHP'nin Antalya kampına parti içi muhalefette yer alan İsa Gök, Süheyl Batum, Birgül Ayman Güler, Nur Serter gibi isimler de katıldı.