BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,98
HABER /  GÜNCEL

CHP'den ilk tepki: ŞAH değil MAT operasyonu!

TSK'nın Süleyman Şah Türbesi'nin taşınmasına yönelik operasyonunu değerlendiren CHP'li Gürsel Tekin çok sert tepki gösterdi.

Abone ol

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Şah Fırat operasyonunu değerlendirdi. Tekin, Operasyon “Şah” değil “Mat” operasyonu olmuştur. 90 yıllık cumhuriyet tarihinde ilk defa savaşmadan topraklarımızı kaybediyoruz, bu kabul edilebilecek bir durum değildir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Süleyman Şah Saygı Karakolu'ndaki askerlerin Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili açıklama yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"BİZ İKTİDAR GİBİ YASA DIŞI OLARAK HİÇBİR TELEVİZYONA, GAZETEYE EL KOYMAYIZ"

Tekin, "Biz iktidar gibi yasa dışı olarak hiçbir televizyona, gazeteye el koymayız. Ne kadar gazeteye el konulmuş, kaç kişi tutuklanmış bütün raporları burada" ifadelerini kullandı.

"BANA EL KOYSANIZ NE OLUR EĞER YÜREĞİNİZ YETİYORSA GİDİN KENDİ TOPRAKLARINIZA EL KOYUN"

Süleyman Şah Türbesi'ne gitme konusunda 2 gün önce çağrı yaptığını söyleyen Tekin, "Gürsel Tekin'e 8 Haziran'da el koyacaklarmış. Bana el koysanız ne olur. Eğer yüreğiniz yetiyorsa gidin kendi topraklarınıza el koyun. Önünüze de biz vereceğiz. Hadi hodri meydan. 2 gün önce çağrı yaptım. Gelin Süleyman Şah Türbesi'ne hep beraber gidelim dedim. Sorun yok dediler. Ne yazık ki çok üzücü bir olay ile Türkiye karşı karşıya" açıklamasında bulundu.

"ŞAH" DEĞİL "MAT" OPERASYONU OLMUŞ SAVAŞMADAN TOPRAKLARIMIZI KAYBEDİYORUZ"

Tekin, "Şah değil, 'Mat' operasyonu olmuştur. Şah Türbesi operasyonu Türkiye için kabul edilebilecek bir durum değildir. İlk kez 90 yıllık cumhuriyet tarihinde kendi topraklarımızı savaşmadan topraklarımızı kaybediyoruz. Biz küresel bir dünyanın parçasıyız. Ortadoğu'yu dizayn edeceğiz. Yapmayın, etmeyin. CHP bu konuda çok çaba sarf etti. Özellikle Ortadoğu coğrafyasındaki belli ülkelerde heyetlerimizle görüşmelere gittik. Bu görüşmelerin sonucunda hazırlamış olduğumuz bu raporların tamamını geçmişin Dışişleri Bakanı, bugünün Başbakanına gönderildi. Aman ha önleminizi alın. Maalesef bu önlemlerin hiçbir tanesi alınamadı. Yine 53 vatandaşımızın dışında Türkiye Cumhuriyeti'nin uçağı düşürüldü. 2 tane pilotu şehit oldu. CHP olarak soruyoruz. Bir sorumluluk içinde soruyoruz. Çok net bir şekilde 6 aydır, üç tane soru sormuşum. İlkokul çocuklarına sorduğunuzda rahatlıkla cevap alabileceğiniz sorulara hala cevap alabilmiş değiliz. Bu uçağı kim düşürdü? Bu uçak niçin hava sahası ihlal etti? Ne yazık ki bu coğrafyanın en güçlü ülkesi bu iktidar tarafından biçare hale gelmiştir. Bunu kabul etmek mümkün değildir" diye konuştu.

"NE YAZIK Kİ GELMİŞ OLDUĞUMUZ DURUM ÇOK VAHİM"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı dönemindeki ifadelerini hatırlattığı konuşmasında Tekin, şunları kaydetti: "Kobani meselesinde biliyorsunuz siyasetçiler özellikle dış politika konusunda söyleyecekleri çok önemlidir. Her cümlenin size yol, su, elektrik olarak dönebileceğini bilmeniz lazım. Atarsınız. İç politikada yapabilirsiniz bunu. Ama dış politikada bunu yaparsanız bunun bedelini çok ağır ödersiniz. Kobani meselesinde gerçekten bir terör örgütüyle vatandaşların karşı karşıya kaldığı ortamda çıktı dedi ki eski Başbakan 'PKK nasıl terör örgütüyse PYD de terör örgütüdür'. Dün sizin terör örgütü dediğiniz PYD'nin kontrolünde bu operasyonu yaptınız. Böyle bir Türkiye olabilir mi? Onu söylemeyeceksiniz ya da bunu yapmayacaksınız. Ne yazık ki gelmiş olduğumuz durum çok vahim. Kabul edilebilecek bir durum değildir. 20-25 gündür bütün uyarılarımıza rağmen Süleyman Şah Türbesinde nöbet değişimi, asker değişimi olmuyor. Hatta asker değişiminin ötesinde hiçbir lojistik destek olmuyor, oradaki çocuklarımızın akıbetini bile bilmiyoruz, dediğimizde kesinlikle böyle bir şey yoktur diyen iktidarın bugün Türkiye'yi getirdiği durum çok vahim bir durum olduğunu paylaşmak istedim"