BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.436,42
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den iç güvenlik paketi soruları

CHP'li vekil “İç Güvenlik Paketi’nin AKP Hükümeti’ni protesto gösterilerini engellemek için hazırlandığı iddiası doğru mu?” diye sordu.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya, “İç Güvenlik Paketi’nin AKP Hükümeti’ni protesto gösterilerini ve yürüyüşlerini engellemek için hazırlandığı iddiası doğru mu?” diye sordu.

Tanrıkulu, İçişleri Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

“Mülki amirin belirlediği kolluk kuvvetlerine, yani sadece bazı polislere gözaltı yetkisinin verilmesinin sebebi nedir? Mülki idare amiri gözaltı yetkisi vereceği polisleri nasıl seçecektir? Mülki idare amirinin polislere gözaltı yetkisi verdiği belirli şartlar, belirli süre ve belirli suçlar nelerdir? Mülki idare amirinin gözaltı yetkisi verdiği polisler kim tarafından denetlenecektir? Toplantı ve gösteri yürüyüşlerindeki suçların katalog suçlar kapsamına alınmasının sebebi nedir? Toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde göstericilerin çok daha rahat bir şekilde gözaltına alınıp tutuklanabileceği iddiası doğru mudur? İç Güvenlik Paketi’nin AKP Hükümeti’ni protesto gösterilerini ve yürüyüşlerini engellemek için hazırlandığı iddiası doğru mudur? Kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanmasındaki eksiklikler nelerdir? İç Güvenlik Paketi hangi eksiklikleri giderecektir?”