BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.428,85
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den HSYK aparat oldu eleştirisi

CHP Milletvekili İlhan Cihaner Deniz Feneri savcılarının görevden alınması ve Koşaner'in dinlenmesiyle ilgili çok sert eleştiriler getirdi.

Abone ol

CHP Milletvekili İlhan Cihaner partisinin il binasında yaptığı açıklamada Deniz Feneri ile ilgili bağlantıların Ak Parti'nin kuruluşuna ve lider kadrolarına kadar gittiğini öne sürdü. Cihaner, şunları söyledi:

"Bu soruşturmayı yürütmekte olan cumhuriyet savcıları görevden alındı. Kamuoyunu meşgul eden diğer soruşturmalar gibi, telefon dinlemeleri bir yerlere sızdırılmadı. İnsanların hukukları, özel hayatları deşifre edilmedi. Soruşturmanın etkin yürütülüp yürütülmediğine dair bir takım kaygılar olmakla birlikte, bir soruşturma yürütülmekteydi. Ancak anlaşılıyor ki, bu soruşturmanın ucu mevcut siyasi iktidara gelince, bu soruşturmaya müdahale edildi.

AYNI BENİM SORUŞTURMAM GİBİ...

Aynen benim soruşturmamda olduğu gibi. Önce Adalet Bakanlığı müfettişleri gönderildi. Sonra yürütülmekte olan bir soruşturmanın dosyalarına el konuldu. Daha sonra Adalet Bakanlığı listelerinden HSYK'ya aday olmuş bir Cumhuriyet Başsavcı vekili sadece bu soruşturma ile ilgili olarak görevlendirildi. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarına bu soruşturmadan el çektirildi. Bu 12 Eylül referandumu sırasında, ileri demokrasi türkülerinin, bağımsız yargı yaygaralarının ne kadar yanlış olduğunun bir ispatı daha oldu."

HSYK HÜKÜMETİN APARATI OLDU

Erzurum'daki bir takım hakim savcılarla ilgili Yargıtay'ın suç duyurularının aradan geçen bir yıla yakın zamana rağmen gereğinin yapılmadığını kaydeden Cihaner, "Birkaç hafta önce yapılan bir şikayet süratle işleme konulmuştur. Bu HSYK'nın Adalet Bakanlığı'nın bir bürosu haline geldiğini, giderek Ak Parti'nin politikalarının hayata geçirilmesinin en büyük aparatı haline geldiğinin göstergesidir" diye konuştu.

İKTİDARI KULLANANLAR İHANET İÇİNDE

İlhan Cihaner Koşaner'in dinlenmesiyle ilgili iktidar partisinden gelen "yabancı istihbarat dinlemiş olabilir" yönündeki yorumu da topu tuttu ve şunları söyledi:
"O zaman siz ne yapıyorsunuz? Sizin istihbarat servisleriniz ne yapıyor? Bu kabul edilebilir bir şey değil. Şu anda maalesef iktidarı kullananlar ihanet içerisindedir. Kendi ordusunu, kendi yargısını, kendi aydınlarını ya çetelere teslim etmektedir gözünü kırpmadan, ahlaksızca bu sistemi kendi yararına kullanmaktadır ya da bizzat kendi yapıp daha sonra da bunu siyaseten kullanmaktadır" dedi.

ŞİKE OPERASYONU NEDEN ÖZEL YETKİLİ SAVCILIKTA?

Cihaner Şike operasyonunu da eleştirerek şöyle dedi:
"Her şeyden önce bu şike soruşturmasının özel yetkili mahkemeler tarafından yapılmasını haklı kılacak hiçbir hukuki gerekçe henüz dışarıya yansımış değil. Yani özel yetkili mahkemelerin çıkar amaçlı bir suç örgütüyle ilgili soruşturma yapabilmesi için cebir ve şiddet unsurlarının olması veya o örgütün silahlı olması gerekir. Silahlı olması derken de, örgüt üyesi oldukları iddia edilen kişilerin üzerinde ruhsatsız silah yakalanması anlamında değil. O suçların işlenmesinde silahın kullanılması gerekir."