BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 34,99
ALTIN 2.311,13
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Halaçoğlu'na: Demek ki özür dilemek...

MHP'li Halaçoğlu'nun "dinsiz parti" sözlerine en ağır tepkiyi CHP'li Özgür Özel vermiş, Halaçoğlu'nu istifaya davet etmişti.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA 

Deniz Baykal'ın adaylığı ile ilgili açıklama yaptığı basın toplantısında "Baykal'ı seçtirseydik dinsiz bir partinin adayını seçtirmekle suçlanacaktık" diyen Halaçoğlu'nun sözleri toplumun bütün kesimlerinden tepki çekmişti.

Bu sözler üzerine kendi partisinden de tepki gören Halaçoğlu geri adım atmamış ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de kendisinin arkasından olduğunu ifade etmişti.

Bu sözlerden sonra dün MHP Grup Başkanvekilliği görevinden alınan Halaçoğlu için CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den açıklama geldi.

Özel, "Aslında bir özür yeterdi, artık olay bizim için kapanmıştır" dedi.

ASLINDA BİR ÖZÜR YETERDİ AMA UZADIKÇA KRONİKLEŞTİ

Bir özür yeterdi, biz önce özür dilemesini istedik. Bu, CHP'nin kurumsal kimliğine yapılmış bir saldırıydı, AKP'nin söylediğini söyleyerek böyle bir sözü tekrar etmek partimize karşı yapılan kusuru hafifletmiyordu. Zamanında yapılacak bir düzeltme, bir özür sorunu çözerdi. Çözümü geciktikçe kronikleşti.

BİZİM İÇİN KONU KAPANMIŞTIR

Hem CHP tabanında hem de kamuoyunda bu konuyla CHP'nin uğradığı haksızlık tescil ediliyordu. Bu şartlar altında geç de olsa bu görevden alma bu sözlere MHP'nin kurumsal kimliğinin iştirak etmediğini gösteriyor, o açıdan baktığımızda konu bizim için kapanmış oluyor.

İŞİN BURALARA GELMESİNİ ARZU ETMEZDİM

Halaçoğlu kendini hala haklı görüyor, bir özür dilemiş olsaydı konu buralara kadar gelmeyecekti, gelmemesini de arzu ederdim. Kendisi saygın bir bilim insanı, bizim şimdiye kadar saygıda kusur etmediğimiz bir isim.

DEMEK Kİ ÖZÜR GEREKİYORMUŞ

Ama ortada özür dilenmesi gereken bir durum vardı, biz o özrü istedik ve bekledik. Özür dilenmedi iş bu noktaya geldi, demek ki özür gerekiyormuş.

KENDİSİNE BAŞARILAR DİLİYORUZ

Sonuçta artık Halaçoğlu milletvekili olarak siyasi hayatına devam edecektir, partisi içinde önemli bir değerdir, kendisine başarılar diliyoruz.