BIST 9.775
DOLAR 32,55
EURO 35,00
ALTIN 2.435,21
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Gülseren Onanç'a yanıt

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Gülseren Onanç'ın istifa sonrası açıklamalarını ve CHP'nin çözüm sürecine bakışını İnternethaber'e değerlendirdi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Gülseren Onanç suskunluğunu bozunca CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak da bu durumun doğru olmadığını söyledi. 

CHP'li hiçbir parti meclisi üyesinin bu şekilde davranmaması gerektiğini belirten Öztrak şunları söyledi:

PARTİ MECLİSİNDE KONUŞSUNLAR


"Ben partili bir arkadaşımı medya önünde eleştirmem, onlarla basın önünde tartışmam. Gülseren Hanımın da bunu basına söylemesini yadırgarım. Ayın 3'ünde parti meclisi var, kendisi de parti meclisi üyesidir, gelir orada görüşlerini söyler. Bunun karşısında da diğer arkadaşlarımız da bu fikri nasıl gördüğümüzü söyleriz, daha sonra parti içinde bir uzlaşmaya varılır ve dışarıya bu söylenir. Ama ben arkadaşlarımın hangi nedenle bu işleri uluorta, basın önünde tartışmalarını anlayabilmiş değilim."

CHP'nin sürece bakışını ve aylardır bu konuda açıklama yaptığını, buna rağmen sürecin içerisine büyük bir telaşla çekilmek istenmesine bir anlam veremediğini belirten Öztrak sözlerine şöyle devam etti:

CHP SÜRECE DAHİL OLSUN DİYE MÜTHİŞ BİR TELAŞ VAR

"Biz sürecin neresinde olduğumuzu hep söylüyoruz. Süreç başlarken de ne yapmak istediğimizi baştan söyledik. Genel Başkanımızın ağzından bu gayet açık olarak kamuoyuna sunuldu. Bu ülkede birliği, beraberliği, kardeşliği, her türlü etnik ayrımcılığa karşı durmayı savunan bir partidir Cumhuriyet Halk Partisi. Biz ortada nasıl bir süreç olduğunu bilmiyoruz, nereye gidilmesi gerektiğini çok açık ve net göremiyoruz, dolayısıyla şu an nedir istenen, neyin peşinden gidildiğini bilmediğimiz birşeyi de destekleyemeyiz. Biz bunu defalarca dile getirdik ama her nedense kamuoyunda bir şekilde, bu nereye gittiği belli olmayan, ne olduğu belli olmayan, terörü ve teröristi muhatap alan süreci desteklememiz konusunda müthiş bir telaş görüyoruz. Buyursunlar yürüsünler, biz açık açık ne olduğunu görüp ona göre kararımızı verelim. Nedense Cumhuriyet Halk Partisi bu sürecin içerisine girsin diye bir çaba var."

"CHP'nin sürecin içerisinde olmasını istemelerinin nedeni belli. Böyle bir sorumluluğu tek başlarına taşımak istemiyorlar ve Cumhuriyet Halk Partisini de bu işe ortak etmek istiyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyet'in kurululundan itibaren, dışardan üretilen, dışardan dayatılan emperyalist projelerin her zaman karşısında olmuştur, oyunları dikkatle izlemiştir. Bu ülkenin selameti için ne gerekiyorsa o çözümlerin peşinde olmuştur."

GENEL BAŞKANIMIZ KONUŞUYOR

CHP'deki konuşma yasağını da yorumlayan Öztrak, "Genel Başkanımız her şeyi söylüyor, aynı şeyleri tekrarlamanın ne anlamı var" dedi:

"Genel Başkanımız konuşuyor, o tüm herşeyi açıklarken bizlerin bir daha bir daha konuşmasına, farklı farklı şeyler söylemesine ihtiyaç yok. Genel Başkanımız açık açık ifade ediyor, Cumhuriyet Halk Partisinin pozisyonlarını anlatıyor, bizim hepimizin de görevi bu açıklamaların arkasında durmaktır."

TSK'NIN GÖREVİ

TSK'nın bugün bir açıklama yaparak, "teröristlerle mücadelemiz devam ediyor" demesini de değerlendiren Öztrak, yapması gerenleri yapıyorlar dedi:

"TSK'nın görevlerinden biri de terörle mücadeledir, tabii ki devam edecekler. Kanunen kendilerine verilmiş bir görevdir. Bunu neden açıklama gereği duyduklarını bilemiyorum ama bu olması gerekeni söylemekten başka bir şey değildir."