BIST 9.687
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.505,75
HABER /  DÜNYA

CHP’den genel af çıkışı

Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır’daki açıklamasının ’genel af’ anlamına geldiğini savunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk K...

Abone ol

Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır’daki açıklamasının ’genel af’ anlamına geldiğini savunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, “Bu sözü sarf etmenin ağır sorumluluğu var" dedi.
MYK toplantısı devam ederken basın mensuplarının sorularını cevaplayan CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, bir gazetecinin, "Bülent Arınç, Uludere ile ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun istismar ettiği şeklinde bir açıklama yaptı. Bu istismar tartışması ile ilgili sizin değerlendirmeniz nelerdir?" sorusunu yöneltti. Koç da, “Uludere’de bir gerçek" olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Sorumluların arasında olan bir kişi Uludere’yi ağzına alıyorsa herhalde bunun vebalini de taşımaya hazır demektir. Çünkü, Uludere’nin hesabını veremeyen kadronun içerisinde bu ağlayan kişi de mevcuttur. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ve CHP’nin Uludere’deki olayla ilgili tutumu çok net, açık belgelidir. Raporlarımızda mevcuttur. Olayın en başında sorulması gereken soru hâla cevapsızdır. Uludere’de vur emrini kim verdi? Başbakan’ın haberi olmadan böyle bir harekât yapılabilir mi? Doğrudan sorumlusunun Başbakan’a uzandığı bir noktada Sayın Arınç bir hafta önce paspas olduğunu unutup CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na laf söylemekten çekinmedi, herhalde siyaset iyice irtifa kaybetti demektir.”

CEMİL ÇİÇEK’İN AÇIKLAMALARI
Koç, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in anayasa uzlaşma komisyonu hakkındaki açıklamalarına yönelik soruya da şöyle cevap verdi:
“Anayasa uzlaşma komisyonu çalışmaları sırasında harcanan bütçeyi ifade ediyordu. Başbakan’ın iradesinin dışına çıkamayacağını bile bile Başbakan’ın talebi doğrultusunda masayı kitleyen başkanlık teklifi orada durduğu sürece, bu masanın devrileceğini bile bile, şimdiye kadar iyi niyet rolüne soyundu herhalde. Cemil Çiçek bağımsız bir meclis başkanı iradesi maalesef koyamamıştır.”

KÜRT SORUNU VE GENEL AF SÖYLENTİSİ
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Kürt sorunu ve genel afla söylentisiyle ilgili ise, "Kürt sorunu Türkiye’nin birliği içerisinde çözülmelidir. Başbakan, yakın dönem siyasi beklentileriyle Kürtleri hep aldatmıştır. Her seçim öncesi benzer şovlarını hep sergilemiştir. Başbakanın amacı ortada. İstediğin kadar düetler yaptır, siyaseti oralara sokup daha da parçala; kafasının arkasında cumhurbaşkanlığı adaylığı var. Başbakan Erdoğan’ın ikide bir mesaj yollamak adına ‘genel af’ şeklinde açıklama yapması talihsizlik. Bu son derece önemli bir hatadır. Toplumda saplantı yaratır. Bu sözü sarf etmenin ağır sorumluluğu var" diye konuştu.
(İHA)