BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,97
ALTIN 2.435,21
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Erdoğan'a çok sert tepki!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na 'hükümet kurma görevini vereceği' iddialarına cevaben “Beştepe’nin adresini bilmeyenlerle vakit geçirecek zamanımız yok” dedi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Hükümet kurma görevini Kılıçdaroğlu’na verip vermeyeceği tartışılan Erdoğan, Saray’ı boykot eden CHP’yi ima ederek, “Beştepe’nin adresini bilmeyenlerle vakit geçirecek zamanımız yok” dedi.

CHP'den ilk tepki Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya milletvekili Veli Ağbaba'dan geldi. internethaber'den Nesrin Yılmaz'a konuşan Ağbaba Erdoğan için "Kenan Evren yaşasa onunla gurur duyardı" dedi.

KENDİ KAZANMADIĞI SEÇİM MEŞRU DEĞİL


Bizim için sürpriz bir açıklama olmadı. Çünkü Cumhurbaşkanı için kendi kazanmadığı hiçbir seçim meşru değil. Konuşmasından Hitler ve Mussolini'den bahsediyor. Hitler ve Mussolini seçimle geldiler, bu seçim sonucunu da tanımıyor.

KENAN EVREN YAŞASAYDI GURUR DUYARDI

Eğer Kenan Evren hayatta olsaydı bununla gurur duyardı, o silahlı darbe yaptı, bu silahsız darbe yapıyor, demokrasiyle bağdaşır bir tarafı yok. Tam da diktatörden beklenecek bir tutum sergiliyor ama buna teslim olmaya niyetimiz yok.

BAŞINDAN BERİ SUÇ İŞLİYOR

Başından beri Anayasa'ya karşı suç işliyor. Buna Türkiye'nin teslim olmaması lazım. Belki kendisi de Hitler ve Mussolini kadar insan katletti Ortadoğu'da. Oralarda akan her kanda bu diktatörün parmağı var.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel de yaşananları "sivil darbe" olarak nitelendirdi:

“Seçimler yapılmasından 40 gün geçti, daha 5 gün var. Resmi olarak tüketilen bir tek seçenek Davutoğlu’nun başbakanlığı seçeneğidir. Teamüllere göre yapılması gereken görevin Kemal Kılıçdaroğlu’na verilmesidir. Cumhurbaşkanı bu görevlendirmeyi yaparsa kuralların gereğini yapar. Görevlendirme yapmazsa o zaman sivil darbe yapmış olur. 11 yıldır karşıdan esen rüzgara bile ‘Darbe’ diyen birisinin 7 Haziran’da ortaya çıkan halk iradesini hiçe saymasını kabul etmemiz mümkün değil.

Bu doğrudan halk iradesine saygısızlık. Seçmene saygısızlık. Halk idaresine bir darbe girişimidir. Bunu görmememizi, affetmemizi ve unutturmamızı beklemesin. En ciddi direnişi gösteririz. Kendisi de unutmasın, bu ülkede darbeler oldu. Darbecilere önce kazandı, daha sonra halk darbecilerin dediğini yapmadı. Nasıl Kenan Evren’in dediği kişiye oy vermediyse bu sivil darbede de, Cumhurbaşkanı’nın söylediği kişiye oy vermez. Bu halktan Kenan Evren’e verdiği dersi alır. Bunun ne kendi partisine ne de kendisine faydası olmaz. Cumhurbaşkanı şunu bilsin. Biz ötekileştireceği, iteceği kakacağı, yok sayacağı bir grup değiliz. Bu bir piyes değil. Bu darbeye sessiz kalmayız. Halkımız da buna izin vermez.”