BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.509,78
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Davutoğlu'na seçim hükümeti yanıtı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, seçim hükümeti için CHP ve MHP'li milletvekillerine bakanlık teklifi götüreceğini açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na 'olumsuz' mesaj verdi.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, erken seçim öncesi seçim hükümeti kurulmasına ilişkin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sert bir çıkışla cevap verdi.

Partisinin MYK toplantısı sonrasıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koç, Başbakan Davutoğlu'nun seçim hükümeti için CHP ve MHP'li milletvekillerine bakanlık teklifi götüreceği yönündeki açıklamasına "Tavrımız ortada; seçim hükümetine girmek için zaaf gösterecek hiçbir milletvekilimiz yok. Biz parasız pulsuz da seçimde mücadelemizi yaparız." diye karşılık verdi.

ERKEN SEÇİM ELEŞTİRİSİ

Koç, gündemin 1 numaralı maddesi olan erken seçime ilişkin açıklamasında "Seçim sonuçları yok sayıldı. Teamüller işleyen bir demokrasinin teminatıdır. Teamülleri çiğnemek demokrasiyi çiğnemektir." ifadelerini kullandı. Koç "Amacımızın, yapıcı, sonuç alıcı, çok boyutlu sorunların aşılmasına katkı sunacak bir koalisyon sorumluluğunun, bir hükümet sorumluluğunun oluşmasını kolaylaştırmak olduğunu belirtmek istiyorum." diye konuştu.

"BU DURUMUN TÜRKİYE TARİHİNDE BİR ÖRNEĞİ YOK"

Koç, erken seçime ilişkin yaptığı eleştiride "Onlar kazanıyor bu durumdan. Onların gemileri yüzüyor, milletin ocağı tütmüyor. Biz büyük bir sorumluluk duygusu ile davrandık. 'Türkiye bedel ödemesin' dedik. Türkiye geçici baştan savma hükümetlerle yürütülmesin dedik. 'Onlara önce Türkiye dedirttirelim' dedik, siz önce saray dediniz. Onların tek derdi kaçak saray. Sayın Davutoğlu böyle bir iradeyi gösteremedi. 'İntihar mı edeceksin' telkinine kapılan bir Davutoğlu tablosu çıktı ortaya. Bakın Türkiye tarihinde ilk kez hükümet kurulamadığı için tekrar seçime gidiyor. Bu durumun Türkiye tarihinde bir örneği yok." diyerek Davutoğlu'na sert mesajlar verdi.

Koç, Parti Meclisi'nin "aday belirleme yönetmeliğinde" yaptığı değişikliğe, YSK tarafından olumlu yanıt geldiğini bildirdi.

haluk-koc.20150825155839.jpg

İşte Koç'un o açıklamalarından çarpıcı satırlar:

Sayın Davutoğlu kendi meşruiyetinin sancılı açıklamasını yaptı. Şimdiki tablonun meşruiyetini açıklamaya çalışırken oldukça sıkıntı çektiği ortada...

Artvin'de yaşamını yitirenlerin ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Türkiye'nin her tarafında ana feryatları yükselmeye devam ediyor.

PKK SALDIRILARI VE ÇATIŞMALAR

21 Ağustos'ta Ali Alkan'ı PKK şehit etti. 32 yaşında fidan gibi bir gençti. Bugün türkiye'de yaşayan her aile aynı şekilde düşünüyor.Mehmet Yarbay ne dedi: "Düne kadar çözüm diyenler bugün neden sonuna kadar savaş diyor." Mehmet Yarbayımız çok büyük bir acıyla bir feryatta bulundu. Kardeşini şehit veren Mehmet Yarbay'a terörist diyebilecek alçaklarla karşı karşıya kaldık.Sonra çıkıp şehit cenazesinde diz çökmüş ağlayan acılı babanın önünde röportaj veriyor.

Acılı annelerden helallik almadan Türkiye yönetilemez. Terörle 30 yıl geçirdik.

ARINÇ'IN SÖZLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Sayın Bülent Arınç CHP'nin teklifleri haklı çıktı demiştir. Terör bir yandan Türkiye'yi sarsıyor. Ekonomi de öyle. Ekonomi konusunda büyük risklerle karşı karşıyayız. 13 Ağustos'tan beri intihar mı edeceksin uyarısı üzerine reel sektörün uğradığı toplam zarar 32 milyon lira. Kim ödüyor bu parayı. Sırça köşkte oturanlar, ayakkabı kutusuna dolar istifleyen ödemiyor.

"MADEM SEÇİM HÜKÜMETİNİ İSTEMİYORDUNUZ..."

Seçim sonuçları yok sayıldı. Teamüller işleyen bir demokrasinin teminatıdır. Teamülleri çiğnemek demokrasiyi çiğnemektir. Davutoğlu yaşananlara seyirci kaldı. Sayın Davutoğlu madem seçim hükümetini istemiyordunuz, hükümet kurma görevinin CHP'ye verilmesi için neden hiç sesinizi çıkarmadınız. Davutoğlu içinde bulunduğu duruma meşruiyet arıyor. Başkan seçilseymiş şehit tabutları gelmezmiş. Bu açıkça suçun itirafıdır. Bunu söyleyen bakanlar var. Önümüzde bir seçim var. Milletimiz 7 Haziran'dan bu yana görüyor, takip ediyor. Biz milletimizden sadece 4 yıl istiyoruz.