BIST 9.451
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.497,59
HABER /  GÜNCEL

CHP'den Başbakan'a Habertürk soruları!

Sezgin Tanrıkulu Başbakan'a sordu: "Meclis TV’de muhalefet partilerinin konuşmalarının yayınlanmaması için kim ya da kimler talimat vermiştir?"

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde Erdoğan’ın Başdanışman AKP İstanbul Milletvekili Yalçın Akdoğan’ın Habertürk televizyonunun yayın akışına müdahalesini soruyor.

“Haramzadeler” hesabıyla sosyal medya üzerinden paylaşılan ses kaydı çözümlerinde, Cumhuriyet Halk Partili (CHP) milletvekillerinin Meclis konuşmalarıyla ilgili Akdoğan’ın Habertürk yöneticisi Fatih Saraç’ı arayarak “Biz kimse görmesin diye meclis TV’yi kapatıyoruz, siz Meclis’i canlı veriyorsunuz” dediği, bunun üstüne Saraç’ın yayını kesme talimatı verdiği iddia ediliyor.

İddialarla ilgili olarak, Tanrıkulu, Erdoğan’a şu soruları yöneltti:

* Paylaşılan “Tape”lerdeki ses kayıtlarının Yalçın Akdoğan ve Fatih Saraç’a ait olduğu iddiaları doğru mudur? İddialar doğru ise, bahse konu konuşmalar hangi tarihte yapılmıştır? Ve ilgili konuşmaların konusu nedir?

* Akdoğan’ın Saraç'ı CHP'lilerin TBMM’deki konuşmalarının Habertürk’te yayınlanması nedeniyle uyardığı iddiası doğru mudur?

* Akdoğan’ın Saraç’a "Biz Meclis TV'yi kapattırıyoruz kimse görmesin diye siz canlı Meclis'i veriyorsunuz" dediği iddiaları doğru mudur?

* İddialar doğru ise, Meclis TV’de muhalefet partilerinin konuşmalarının yayınlanmaması için kim ya da kimler talimat vermiştir?

* Akdoğan’ın bir yetkiliyi arayarak “Biz Meclis TV'yi kapattırıyoruz kimse görmesin diye siz canlı Meclis'i veriyorsunuz" demesi, muhalefet partilerine ve basına uygulanan sansürün bir göstergesi değil midir?