BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.504,45
HABER /  GÜNCEL

CHP'den AK Parti'ye 1 mayıs resti!

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, TBMM'de, '1 Mayıs' konulu basın toplantısı düzenledi...

Abone ol

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, "Devletin taraf olduğu olaylarda Türkiye'de nedense kamu görevlilerini yargılamadan muaf tutmak diye bir gelenek var. Hükümet bununla hesaplaştığını söylüyor ve bazı adımlar atılıyor, 28 Şubat ve 12 Eylül'e dair, bu adımlar olumlu olmakla birlikte, 1 Mayıs 96'nın, 1989'da öldürülen Mehmet Akif Dalcı'nın, 1 Mayıs 1977'nin faillerinin henüz bulunmadığını hatırlatırız" dedi.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, TBMM'de, "1 Mayıs" konulu basın toplantısı düzenledi. Aygün'ün basın toplantısına avukat Efkan Bolaç ve şair Mehmet Özer de katıldı.

FOTOĞRAFLARLA GELDİ

Aygün'ün basın toplantısına 1 Mayıs'ta yaşananları anlatan fotoğraflarla katılması dikkat çekti. Aygün, "1 Mayıs Türkiye'de hep kanlı olayları akla getiriyor. Bugün de ne yazık ki kanlı sahnelerle toplantı başladı. 1 Mayıs 1996'nın kurbanlarının resimleri var arkadaşlarımın elinde. Arkadaşlarım hep 1 Mayıs 1996'ın tanıkları, işçi Hasan Albayrak öldürüldüğünde yanında tesadüfen bulunan kişiler hem de insan hakları alanında epey emeği olan dostlarımız.Sonuçsuz kalan 16 yıldır yürümeyen 1 Mayıs 96 Kadıköy soruşturmasını anlatacaklar" dedi.

Aygün, şöyle konuştu: "Devletin taraf olduğu olaylarda Türkiye'de nedense kamu görevlilerini yargılamadan muaf tutmak diye bir gelenek var. Hükümet bununla hesaplaştığını söylüyor ve bazı adımlar atılıyor, 28 Şubat ve 12 Eylül'e dair, bu adımlar olumlu olmakla birlikte, 1 Mayıs 96'nın, 1989'da öldürülen Mehmet Akif Dalcı'nın, 1 Mayıs 1977'nin faillerinin henüz bulunmadığını burada kamuoyuna hatırlatırız."

Mehmet Özer de, 1 Mayıs'a katıldığını, elindeki fotoğraf makinesiyle birlikte kortejin fotoğrafını çektiğini belirterek, "Kurbağalı Dere üzerine geldim, genç bir adam, tanımıyordum kendisini, bana yaklaştı konuşmaya başladı. Birden ayaklarımın altına yığıldı. Göğsünden vuruldu. Aslında öldürülecek insan bendim, beni vurmak istiyorlardı, Hasan Albayrak'ı değil, muhalif kimliğimle hedef bendim" dedi.