BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,85
ALTIN 2.427,55
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'de yüzler düştü Tezcan oran açıklamadı

Sandıkların kapanmasının hemen ardından Anadolu Ajansı'nı seçim sonuçlarını manipüle etmekle suçlayarak seçimlerin ikinci tura kaldığını iddia eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan bu kez oran vermedi; YSK'nın kararını beklediklerini söyledi.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, resmi açıklama için Yüksek Seçim Kurulu'nu bekleyeceklerini söyledi. Tezcan, önceki açıklamaların aksine bu kez oy oranını açıklamadı ve sonuçları tüm vatandaşların saygıyla karşılaması, kimsenin tahriklere kapılmaması uyarısında bulundu.

Bülent Tezcan, parti genel merkezinde gazetecilerin sorularını cevapladı. İlk iki açıklamasının aksine bu kez ellerindeki oy oranlarını açıklamayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferini kabul eden Tezcan, kesin açıklama için Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararını bekleyeceklerini ifade etti.

İşte Tezcan'ın açıklamalarından bazı satır başları:

"Değerli basın mensupları söz verdiğimiz gibi tekrar karşınızdayız. Süreci takip ederken her aşamada sizler aracılığıyla kamuoyunu bilgilendirmeye özen gösterdik. Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili sürecin önemli bir bölümü tamamlandı. Katılım oranı çok yüksek. Vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. 

Demokratik yarışlar olacaktır. Başından itibaren söylediğimiz budur. Milletin iradesi nasıl giriyorsa öyle de çıksın. Bu çerçevede milletimiz duyarlılıkla oylarını kullandılar, onlara teşekkür ediyoruz. Emeklerine teşekkür ediyoruz.

"YSK SONUÇLARINA KADAR BEKLEYECEĞİZ"

Hala sayım döküm işlemleri devam ederken görevli arkadaşlarımız aynı kararlılıkla görevlerini sürdürüyorlar. Sonuçlar toplanmaya devam ediyor ama henüz tamamlanmadı. Sonuçların toplanmasını takip edeceğiz. YSK sonuçları açıklayıncaya kadar takip etmeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın sonuç ne olursa olsun tahriklere kapılmamasını istiyoruz. Bu seçim sürecinin herhangi bir acı olaya sebebiyet vermemesi en büyük arzumuzdur.

"SONUÇLARI OLGUNLUKLA KARŞILAMALARINI ARZU EDİYORUZ"

Demokrasiler, demokratik mücadelenin demokratik zeminlerde yürütüleceği yerdir. Sonuçlar ne olursa olsun bu mücadelemizi demokratik şartlarla yürütmeye devam edeceğiz. Partideki görevli arkadaşlarımız da süreci takip edecektir. Herhangi bir acı olaya sebebiyet vermeden normal yaşamlarına devam etmeleri gerektiğini söylüyoruz. Sonuçlar açıklandıktan sonra tüm vatandaşlarımızın sonuçları olgunlukla karşılamalarını arzu ediyoruz böyle de istiyoruz.

SONUÇLAR İÇİN HENÜZ ERKEN

Her ikisi içinde açıklama yapma konusunda erken olduğunu düşünüyoruz. YSK bu konuda bir açıklama yapacak. Özellikle bundan sonraki sonuçla ilgili değerlendirmeyi bir araya gelip daha uzun ayrıntılarıyla görüşüp kamuoyuyla paylaşacağız. YSK verileriyle partimiz arasındaki veriler arasındaki ilişkiyi takip ediyoruz. Şu anda aramızda bir çelişki var demek için erken. Sabaha kadar arkadaşlarımız çalışacak yarın sonuçlar daha net olacak."