BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,75
ALTIN 2.488,35
HABER /  SEÇİM

CHP'de ulusalcı vekillerden İhsanoğlu çarkı!

CHP'de Ekmeleddin İhsanoğlu ismine tepki gösteren ulusalcı vekiller alternatif aday çıkaramazken, İhsanoğlu için "aleyhte çalışmayız" dediler.

Abone ol

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı ‘alternatif aday’ çalışması yürüten bazı ulusalcı CHP milletvekillerinin arayışı dün itibariyle sona erdi.

Hürriyet sinden Okan Konuralp'in haberine göre adaylık başvurusunun son günü olan 3 Temmuz itibariyle ‘alternatif aday’ çıkaramayan isimler, İhsanoğlu’nun seçim kampanyası için farklı kararlar aldı ama “aleyhinde çalışmayacaklarını” söyledi. Görüşler şöyle:

UŞAK’A GELİRSE YARDIMCI OLURUM

Dilek Akagün Yılmaz (Uşak Milletvekili): Alternatif aday gösteremedikten sonra yapacak şey bellidir. Sayın İhsanoğlu’na muhalefet etmeyeceğim, aleyhte çalışmayacağım. Sayın İhsanoğlu, Uşak’a gelirse ve ben de o tarihte kentteysem elbette partili olmanın gereği yanında olurum. Bu süreçte doğruları söylediğimizi düşünüyorum. Doğruları söyleyemeyeceksek milletvekili olmamızın anlamı ne? Önemli bir süreç yaşadık ve bu süreç herkesin parti için konumunu sorgulatacaktır.

10 AĞUSTOS’U BEKLEYECEĞİZ

Birgül Ayman Güler (İzmir Milletvekili): Parti yönetimi hepimizi ve tüm seçmenizi açmazda bıraktı, bu açmazı aşmak görevimizdi. ‘Seçeneğimiz var’ diyerek, Emine Ülker Tarhan’ın adaylığı için mücadele verdik, olmadı. Lakin sözünü söylemiş, görevini yapmış insanlar olarak 10 Ağustos tarihini bekleyeceğiz. Peki 10 Ağustos’a kadar ne yapacağım? Bir partili olarak Sayın İhsanoğlu’nun lehinde ya da aleyhinde çalışmak gibi bir seçeneğim yok elbette. İki seçenekten biri itibariyle karşı karşıya kaldığımız seçenek açmaz çünkü.

YANINDA OLMAM ÇALIŞMA YÜRÜTMEM AMA...

Ümit Özgümüş (Adana Milletvekili): Sayın İhsanoğlu’nun yanında olmam, adaylığıyla ilgili çalışmasında bulunmam. Ancak bu konuyla ilgili olarak Sayın Genel Başkanım ya da Genel Başkan Yardımcıları ‘cumhurbaşkanlığı’ ile ilgili olarak Adana’ya gelirlerse yanlarında olurum. Lakin şunu da vurgulamalıyım ki ‘yanlarında olmak ile onlarla birlikte çalışma yürütmek’ farklı. Ben onların yanında olurum, çalışma yürütmem.

BEN CHP’LİYİM ELBETTE İHSANOĞLU’NA ÇALIŞIRIM

Aylin Nazlıaka (Ankara Milletvekili): Adaylık bin birimlik bir olaysa, imza bunun sadece bir birimi. Ben CHP’liyim ve elbette Sayın İhsanoğlu için çalışacağım. Kampanyasına elimden gelen desteği vereceğim.

SORUMLULUK ANLAYIŞIM GEREĞİ DESTEKLEYECEĞİM

Ali Haydar Öner (Isparta Milletvekili): Şimdi geride bıraktıklarımıza değil, geleceğe bakma zamanıdır. Partime, ülkeme ve ulusuma olan sorumluluk anlayışım ve kurumsal nedenlerle Sayın İhsanoğlu’nu adaylık yarışında destekleyeceğim” dedi.