BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,11
ALTIN 2.325,82
HABER /  SEÇİM

CHP'de üç ilçede toplu istifa

CHP Genel Merkezi'nin Artvin'de milletvekili adayını belirlemek için merkezi yoklama kararı alması teşkilatı karıştırdı.

Abone ol

CHP Genel Merkezi'nin 25. dönem milletvekili adaylarını belirleme için aldığı merkezi yoklama kararı nedeniyle Artvin’de üç ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri istifa etti. 

POLİTİK MANEVRALARLA ZAMAN KAYBETTİRİLMİŞTİR

İstifa eden ilçe yöneticileri adına açıklama yapan Hopa İlçe Başkanı Gökhan Bıyıklı, “15 Şubat 2015 günü yapılan parti meclisi toplantısında ilimiz için alınan önseçim kararının tabanımızda oluşturduğu memnuniyetsizlik sonrası, gerek parti yönetimindeki arkadaşlarımız gerek üyelerimiz kararın gözden geçirilerek önseçim talebimizin olduğunu İl Başkanlığı, Genel Merkez ve ulaşılacak tüm mercilere bildirdik. Aradan geçen zaman içerisinde üyelerimizin ve bizlerin en demokratik ve haklı talebimiz muhataplarımızca değerlendirilmediği gibi, başta İl Başkanlığı olmak üzere derdimizi anlatmak noktasında soruna çözüm için etkili olmayacak mercilere yönlendirilerek, tepkiler sözüm ona üst makamlara iletmiş görüntüsü vermiş, politik manevralarla zaman kaybettirilmiştir” dedi.

“Genel başkanımız önseçime girdiği, milletvekili çıkarma ihtimali Artvin’den daha düşük olan komşu ilimiz Rize’de, önseçim yapıldığı bir süreçte seçmenlerimizden iradelerini sandığa yansıtma fırsatını esirgeyen anlayışın parlamenter demokrasi inancı sorgulanmalıdır” diyen Bıyıklı, “Gelinen noktada, örgüt olarak verilen çabaların etkisiz olduğu gerçeğiyle karşılaşılmıştır. Ancak yaşanan infialin oluşturabileceği iç kırılmalar her geçen gün örgütümüze zarar vereceği gerçeği de ortadadır. Ülkemizin içerisinde bulunduğu hassas dönem partimiz açısından ayrışarak ve iç çekişmelerle değil birleşerek ve bütünleşerek iktidar yolunda ilerlemeyi gerektirmektedir. Halkımızın demokratik iradesini sandığa yansıtma yolunda verdiğimiz mücadelenin gereklerinin yerine getirildiği, ancak iç kırgınlıkların ve fikir ayrılıklarının seçim sürecinde devam edebileceği varsayımından partimizin başarısını etkileyerek olumsuzlukların yaşanabilmesini önlemek ve bir ölçüde örgütümüzün önünü açmak amacıyla Üzerimizde her zaman gururla taşıdığımız CHP yöneticiliğinden istifa ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Basın açıklamasının ardından üç ilçe başkanı ve yöneticileri istifalarını sundular.