BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,44
ALTIN 2.490,00
HABER /  POLİTİKA

CHPde şok istifa

CHP'de sürpriz istifa haberi. Bir milletvekili görevinden istifa etti.

Abone ol

CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, partideki görevlerinden istifa etti.

Oyan, yaptığı yazılı açıklamada istifasının gerekçesini, ''ülkenin ve partinin önünde duran gelişmelere partinin yeni yönetim ve anlayışlarla hazırlanmasını hızlandırma arzusu'' olarak açıkladı. Oyan, bu gerekçeyle Parti Meclisi, Merkez Yönetim Kurulu üyeliği ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinden ayrıldığını bildirdi.

Oyan, istifasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, CHP'nin Parti Meclisi (PM), Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeliği ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinden ayrıldığını bildirdi.

''CHP'nin yeniden faaliyete geçtiği 1992 yılından bu yana yaşadığımız 4 genel seçim ve 3 yerel seçimde, doğruluğuna inandığımız siyasi hareketi başarıya ulaştıramadığımızı görüyoruz'' diyen Oyan, son seçimle 2000'li yıllardaki toparlanmanın dahi sınırlarına gelindiğini savundu. Oyan, şunları kaydetti:

''Bu genel başarısızlık sürecinde dünyada ve bölgemizde meydana gelen uluslararası çıkar mücadelelerinin, Türkiye'ye ekonomik ve siyasi dayatmaların rolünün ve bunların derinliğinin de farkındayız. Dünyada ve ülkemizde sosyal hakların, sol politikaların gerilemesine, sağ politikaların yükselişine tanık olduk ve oluyoruz.

"İstafayı geciktirmemin nedeni"

''22 Temmuz sonrasında çekilmeyi bugüne kadar bekletmemin nedeni, bazı eski parti yöneticileri ile sarımuhalefetin fırsatçı çıkışlarının geçmesini beklemek ve Parti'nin tüm kademelerinin büyük bir özveriyle gerçekleştirdiği 9 Eylül 2007 Anıtkabir buluşmasına herhangi bir zarar vermemek kaygısı olmuştur.