BIST 9.149
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,57
HABER /  GÜNCEL

CHP'de Reyhanlı bombası patladı

Reyhanlı gözaltısı Reyhanlı'da gözaltına alınan 2 kişi, CHP'li heyetini Esad'a götürenler çıktı.

Abone ol

Reyhanlı katliamına karıştıkları iddiasıyla ikinci dalgada gözaltına alınan M.K. ile arkadaşının, Esad'la görüşen CHP'lilere araç ayarlanıp şoförlük yaptıkları belirlendi.

Heyetteki CHP'li Eryılmaz, "Şam'a taşıma yapan şirketi var. Giderken bu şirketi seçtik. Kendisini tanımam." dedi.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, CHP'de patlayan Reyhanlı bombasıyla ilgili çarpıcı ayrıntıları bugün köşesinde yazdı. İşte o yazıdan bir bölüm:

mev.20130524091221.jpg

CHP heyeti 17 Kasım 2012'de gazeteci Cüneyt Ünal'ı teslim almadan önce Şam'da Beşar Esad ile görüşmüşlerdi

8 KİŞİDEN BİRİ
"Hatay Valisi'nin dün açıkladığı gözaltında bulunan 8 kişiden biri olan M.K .'nın babası da CHP Samandağ ilçe merkezine giderek gelişmeleri parti yöneticilerine aktarmış ve yardımcı olmalarını istemiş.
Oğlunun bu olaylarla ilgisinin bulunmadığını, taşımacılık şirketi aracılığıyla Suriye'ye yolcu götürüp getirdiğini, yasadışı işlerle ilgisinin olmadığını anlatmış.
Reyhanlı olayını yerinde incelemek üzere CHP'nin oluşturduğu heyetin önceki gün Hatay'daki incelemeleri sırasında da konu gündeme gelmiş.
Olayı inceleyen Savcı ve Emniyet Müdürlüğü'nden bilgi edinilmek için başvuruda bulunulmuş.
CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz da Samandağ'a giderek gelişmeleri yerinde takip etmeye karar vermiş.

NASIL KİRALANDI?
Şam'a giden heyette de yer alan Eryılmaz ile dün telefonda konuştum, aktarılanları doğruladı.
Gözaltına alınan kişilerle nasıl temas ettiklerini de şöyle aktardı: "Bu kişinin Şam'a yolcu ve yük taşıyan bir şirketi var. Şam'a gidişe karar verince 'Oraya gidip gelen, bölgeyi en iyi bilen birini bulalım' arayışımız sonrasında bu şirketi seçtik. Kendisini tanımam ama yıllardır bu işi yaptığını burada herkes bilir."

Eryılmaz, CHP heyetini Şam'a götüren kişinin "ikinci dalgada gözaltına alındığının" altını çizdi.

"Hükümet kötü bir senaryo oynuyor; 'Reyhanlı olayına CHP'yi neresinden, nasıl bulaştırırız' diye uğraşıyor" iddiasında bulunup devam etti: "Bu kişi sonradan gözaltına alınan grupta bulunuyor. CHP heyetlerinin Şam gezisinde de sadece şoförlük yapmış. Babası ve kardeşi de gelip durumu anlattılar."