BIST 9.797
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.429,02
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'de o isim adaylığını açıkladı

İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığı için aday adayı olan CHP İzmir eski Milletvekili Canan Arıtman, resmî başvurusunu yaptı.

Abone ol

 Arıtman, adaylık dosyasını İl Sekreteri Sevda Erdan Kılıç'a teslim etti. Başkan seçilmesi halinde mevcut Başkan Aziz Kocaoğlu'ndan daha iyi hizmet vereceği iddiasını tekrarlayan Arıtman, "Siyaseti tıp hizmetine benzetiyorum. İkisi de teşhis koyuyor. Hekimden iyi siyasetçi olur." dedi. Arıtman, AK Parti'nin İzmir'de rakip olarak karşısına Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ı çıkarmasını istedi. Adaylık başvurusunu tarihî an olarak nitelendiren Arıtman, "CHP'de İzmir için ilk defa bir kadın, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı yönetmeye talip oluyor. Umarım mazbatayı alır ve tarihe altın harflerle adımızı yazdırırız. İzmir, 8 bin 500 yıl önce kadınların kurduğu bir kent. Binlerce yıl sonra bir kadının kenti yönetmeye talip olması, geç kalınmış bir eylemdir. Geç olsun, güç olmasın." dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görev aldığını, eski Başkan Burhan Özfatura'ya çok sıkı muhalefet yaptığını hatırlatan Canan Arıtman, iyi bir belediyecilik deneyimi olduğunu söyledi. Her zaman belediye başkanı olmayı istediğini, meclislerde çalışırken de bunu düşündüğünü ifade ederek, "Siyaset size başka görevler de getiriyor. Ben hep Ankara'nın, İzmir'e dönüşünü sevdim. Gözüm hep İzmir'de oldu. Ankara'ya giderken keyifsiz ama gelirken hep keyifli geldim. İzmir demokrat ve özgür bir kent. İzmir bu zamana kadar hiçbir siyasi partinin kalesi olmamıştır, kendi değer yargılarının kalesidir. Yerel yönetimlerde de kendi değer yargılarına sahip çıkan kişilere oy verecektir." şeklinde konuştu.

Başkan Kocaoğlu hakkında da açıklamalar yapan Canan Arıtman, "Sayın Kocaoğlu benim sevdiğim, saydığım, takdir ettiğim, başarılı bir belediye başkanı. 10 yılda kendisini paraladı. Ben ondan daha iyi, daha güzel yaparım. Ondan daha çok oy alırım. Kentte kadın faktörünün görülmesini istiyorum. Kampanya süresi boyunca benden hiç ters cümle duymayacaklar, basın mensupları da heveslenmesin. Aziz Bey'den iki şey rica edeceğim. Birlikte CHP'nin oyunu arttırmak için çalışalım istiyorum. Başkan aday gösterilirse onun kampanyasında çalışacağım. Ben aday olursam benim yanımda olmasını istiyorum. Ayrıca CHP'de ön seçim yapılmasını talep ediyorum. Kemal Kılıçdaroğlu, bunun sözünü kurultayda vermişti. Ön seçim konusunda Sayın Aziz Kocaoğlu'nun da destek vermesini istiyorum. Birlikte ön seçim talep edelim. Eğer ön seçim yaparsak bu CHP'yi büyütür. Evimizde bu talebi yerine getirelim." dedi.

Arıtman, AK Parti'ye de mesaj gönderdi. Seçimlerde en güçlü ismi karşısında görmek istediğini söyleyerek, "Bakanı yenmek harika olacaktır. Mesela Binali Yıldırım. Aday olsun da Türkiye'nin hafızasına kazınan fotoğrafı hatırlatalım. İzmir zeki bir kenttir. 35 plakaya 35 projeyi yutmaz. AKP rüya görmesin." diye konuştu. Arıtman, Türkiye'nin kurtuluşu için AK Parti dışında herkesin biraraya gelmesi gerektiğini savunarak, "Milli merkez adı altında kurulan yapıya destek verilmelidir. Aday gösterildiğim takdirde milli merkez bana destek verecektir." dedi.