BIST 9.007
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.282,29
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'de Muharrem İnce isyanı

Dokunulmazlık oylamasında CHP'nin farklı tutum sergilemesi Muharrem İnce'yi çileden çıkardı.

Abone ol

Yönetimi, “cesur davranmamakla” suçlayan Muharrem İnce, parti içi muhalefet için bayrak açmaya hazırlanıyor. İnce'nin 4 Haziran'da İstanbul'da miting yapmayı düşündüğü belirtildi.

RESMİ SÖYLEMDE 'EVET' PRATİKTE 'HAYIR' OYU

Dokunulmazlıkları kaldıran Anayasa değişikliği teklifinde CHP, “resmi” söyleminde “evet” oyu kullanacağını açıklamasına karşın milletvekillerinin çoğu ilk turda olduğu gibi dün de “ret” oyu kullandı. İkinci turda ise 20 kadar CHP'li vekil sayesinde değişiklik referanduma gitmeden kabul edildi.

Cumhuriyet'in haberine göre bu durum parti içinde rahatsızlığa yol açtı. Kulislerde, Antalya Belek’te milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirilecek CHP kampında “hesaplaşma” konuşuluyordu.

MUHARREM İNCE İŞARET FİŞEĞİNİ VERDİ

Bu konuda en açık ve net tutum koyan ise bir süredir parti örgütlerini ve Anadolu’yu dolaşan Yalova Milletvekili Muharrem İnce oldu. Önceki gün katıldığı bir televizyon programında dokunulmazlık konusunda parti yönetimini, “cesur davranmamakla” suçlayan İnce, işaret fişeğini verdi: 4 Haziran’da İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi’ndeki konuşmayı bekleyin!

CHP’de Belek kampının önemli bir dönüm noktası olacağı ifade edilirken, “ret” cephesinde yer alan isimlerin de Kılıçdaroğlu’na karşı seslerini yükseltmeleri bekleniyor. Özellikle “Kürt sorunu”nun güvenlikçi politikalarla çözülemeyeceğine inanan bir grup milletvekilininin bundan sonra yeni bir arayışa başlayacağı da ilk izlenimlerden.

MUHARREM İNCE İLK MİTİNGİ EDREMİT'TE YAPMIŞTI

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı başlattığı "Demokrasi ve Laiklik" mitinglerinin ilkini 14 Mayıs'ta Edremit’te gerçekleştirmişti.

İnce, iktidarın değiştirilebilmesi için öncelikle muhalefetin değiştirilmesi gerektiğini ifade ederek, "Beraber yaşamak istiyorsak ayrı hukuk olmaz. Balıkesir Edremit’teki hukuk neyse, Van’daki Edremit’te de aynı hukuk olacak. Aynı yargı olacak. Bunu hep birlikte başaracağız.” diye konuşmuştu.