BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.433,17
HABER /  POLİTİKA

CHP'de kurultay sesleri Kılıçdaroğlu'nu zora sokacak!

AK Parti'de yaşanan lider değişikliği CHP'deki muhalifleri harekete geçirdi. Parti içindeki muhaliflerin sonbahar aylarında imza toplayarak olağanüstü kurultay isteyeceği iddia edildi.

Abone ol

AK Parti MYK'da olağanüstü kongre kararı çıkması ve Ahmet Davutoğlu'nun aday olmayacağını açıklaması Ankara'da büyük yankı uyandırdı. Olağan kurultayını yeni yapan CHP'de il ve ilçe başkanlıklarından gelen görüş ve öneriler doğrultusunda yeni bir tüzük taslağı hazırlandığını belirtildi.

CHP'de, AK Parti'deki gelişmelerin netleşmesi beklenecek. AK Parti'deki gelişmelere göre tüzük kurultayı yapılıp yapılmayacağına karar verilecek. CHP kulislerinde, son siyasi gelişmelerin, tüzük kurultayının yaz aylarında yapılmasını zora soktuğu ifade edildi.



SONBAHARDA KURULTAY İÇİN İMZA TOPLANABİLİR

CHP'de de değişim talep eden parti içi muhalefetin ilk amacı, yapılıp yapılmayacağı henüz netlik kazanmayan tüzük kurultayının "genel başkan ve parti meclisi" seçimli kurultaya dönüştürülmesini içeriyor. Tüzük kurultayının rafa kaldırılması durumunda parti içi muhalefetin sonbahar aylarında seçimli olağanüstü kurultay için imza toplama girişiminde bulunabileceği belirtiliyor.

Habertürk'ün haberine göre, CHP'de seçimli olağanüstü kurultay toplanması için en az 650 civarında delegenin imzası gerekiyor. Parti içi muhalefet 1 Kasım seçimlerinin ardından da olağanüstü kurultay için imza toplama girişiminde bulunmuş ancak başarılı olamamıştı.