BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,66
ALTIN 2.506,07
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'de kurultay için ilk adım atıldı

Parti içi çekişmelerin bitmediği CHP'de kurultay hazırlığı hızlandı. Parti yöneticileri salon için tarih aldı.

Abone ol

CHP'nin Aralık ayında yapılması planlanan olağanüstü kurultayı için çalışmalar başladı.

Parti yöneticileri, 24, 25 ve 26 Aralık tarihleri için Atatürk Spor Salonu'na ön rezervasyon yaptırdı. 4 bin 500 kişilik salonda ilk gün hazırlıkların yapılması, sonraki iki günde de kurultayın gerçekleştirilmesi planlanıyor.

PAZARTESİ MYK'DA KONUŞULACAK

CHP Genel Başkanı’nın, 3 Aralık Cuma günü yapılacak PM toplantısı öncesinde 29 Kasım Pazartesi günü toplanacak olan MYK'da kurultay konusundaki kararını netleştirmesi bekleniyor. Kılıçdaroğlu, TBMM grubunda 30 Kasım Salı günü de milletvekillerine hitap edecek. Yaklaşan seçim nedeniyle Kılıçdaroğlu’nun, kurultay konusundaki kararını pazartesi ve salı günü yapacağı toplantıların ardından vereceği belirtiliyor.

DENGELERİ GÖZETEN BLOK LİSTE

Kurultay kararı verilirse tartışma bitmiyor. Kılıçdaroğlu'nun çarşaf liste ile mi yoksa blok liste ile mi seçime gideceği kararı büyük önem taşıyor. Çarşaf listede Kılıçdaroğlu'nun istemediği bazı isimlerin PM'ye girme olasılığı nedeniyle blok liste çıkarılması ve hazırlanan listede belli ölçüde Baykal ve Sav ekibinden bazı isimlere yer verilerek dengenin korunması bekleniyor.