BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.294,65
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'de karar alındı meydanlara iniliyor!

Ana muhalefet, iktidara karşı bir kez daha sokaklara iniyor! CHP Parti Meclis'i hükümetin kendileriyle ilgili suç duyurusuna, komisyon kurarak ortak bir bildiriyle cevap verecek. Bildiri, meydanlarda da halka anlatılacak.

Abone ol

CHP'de örgütleri meydanlara iniyor! Parti Meclisi'nin kararına göre CHP Genel Merkezi, ülke genelinde "Türkiye'ye böldürmeyeceğiz" mitingleri yapma kararı aldı. Bu arada CHP'de, AK Parti'nin kendileriyle ilgili suç duyurusuyla ilgili komisyon kurarak ortak savunma metni hazırlama kararı alındı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Genel Başkan Başkanlığı'nda gerçekleştirilen parti meclisi toplantısı yaklaşık 6 saat sürdü. Gündemde, iktidarın suç duyurusunda bulunduğu parti meclisi bildirisi vardı.

KOMİSYON KURULACAK, ORTAK METİN HAZIRLANACAK

Edinilen bilgiye göre konuya ilişkin iki kritik karar alındı. İlki dava süreci. Genel Merkez’de bir komisyon kurularak bildiri için ortak savunma metni hazırlanacak. Yargı kanadından mahkemeye davet geldiğinde de; duruşmaya tüm parti meclisi üyeleri katılacak. Kaynaklar, savunma metninin bazı görsel unsurlarla da destekleneceğini söylüyor.

TÜRKİYE'YE BÖLDÜRMEYECEĞİZ MİTİNGLERİ

CHP örgütleri ayrıca sokağa inerek de bildiriyi savunacak. Mitinglerde bildirinin yanı sıra, neden başkanlık sistemine karşı çıkıldığı ve parlamenter sistemin nasıl güçlendirilebileceği de anlatılacak. Bu arada parti meclisi, 1 kasım seçimlerinde üye oldukları halde sandıklarından CHP’ye sıfır oy çıkan üyelerin üyeliklerinin düşürülmesini öngören raporu da onadı. Böylece 3 bin 896 CHP’linin parti üyeliği son buldu.