BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,70
ALTIN 2.494,28
HABER /  SEÇİM

CHP'de İzmir krizi! İstifa ederim

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Ankara'ya çağrılırken, listede değişim istemediğini ve adaylıktan çekilme mesajı verdiği iddia edildi.

Abone ol

CHP'nin haftasonu yapılan PM toplantısında İzmir'de 15 adayın değiştirilmesi kararı çıkması İzmir'i karıştırdı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu dün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Günaydın ve Adnan Keskin ile sürpriz bir buluşma gerçekleştirdi.

PM toplantısı devam ederken Kılıçdaroğlu ve Kocaoğlu görüşmüş ve Kocaoğlu "İstifa ederim" resti çekince 15 isim değişmişti. Mevcut belediye başkanları ile partililerin istifa etmesi ve bazı adayların DSP'ye gitmesi parti yönetiminde endişeye neden oldu. Milletvekilleri de ikiye bölünürken partide "yenilikçi" olarak adlandırılan isimler Kocaoğlu'nu "ulusalcı" olarak adlandırılan isimler de eski adayların arkasında durdu.

CHP'nin en güçlü olduğu yerlerden İzmir'de yaşanan tartışmalar sonlanmayınca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu Ankara'ya çağırdı. Görüşmede Kılıçdaroğlu, İzmir'de yaşanan durumla ilgili Kocaoğlu'nun görüşlerini aldı. Görüşmede İzmir listesinin yeniden değerlendirildiği belirtilirken Kocaoğlu'nun listede herhangi bir değişiklik istemediği ve Konak, Karşıyaka, Buca gibi metropol ilçelerde değişiklik halinde adaylıktan çekileceği mesajı verdiği öğrenildi.

1.20140214153548.gif

İKNA EDEMEDİLER

Görüşmeden sonra Kocaoğlu'nun "herhangi bir problem yok. PM'den geçen adaylarla devam edileceği izlenimi aldım" değerlendirmesi yaptığı kaydedilirken, Kılıçdaroğlu'nun da isim değişikliklerine sıcak bakmadığı bildirildi. Kocaoğlu daha sonra genel başkan yardımcıları Keskin ve Günaydın ile de bir görüşme yaptığı ancak yine ikna edilemediği öğrenildi.

Kocaoğlu 2009 yerel seçimlerinde kendi istediği adaylar olmaması durumunda Önder Sav'a karşı da istifa resti çekmişti.