BIST 9.548
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.484,34
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'de İstanbul'a sürpriz!

CHP'nin İstanbul'da pek çok mevcut belediye başkanını değiştireceği konuşuluyor.

Abone ol

CHP, yerel seçimlerde metropol ilçe adaylarını bugün belirleyecek. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak PM’de İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Muğla’da partinin kalesi olan ilçelerde adaylar belirlenecek.

Mustafa Sarıgül’ün dün sabah Adnan Keskin ile buluştuğu, görüşmede bazı adaylara ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı öğrenildi. CHP’nin yönettiği ilçelerde büyük ölçüde değişim kararı çıkması bekleniyor.

Kulislere yansıyan bilgilere göre, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık tekrar aday gösterilmeyecek.

Sarıgül’e yakın isimlerden Tonguç Çoban’ın Beşiktaş için önerildiği ifade ediliyor. Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Karlı’nın da bu ilçe için adı geçiyor.

KADIKÖY'E AŞIK VEYSEL TORUNU

Kadıköy için Aşık Veysel’in torunu Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer’in asistanı olarak görev yapan Çiğdem Özer’in ismi gündemde. Beyoğlu için de Aylin Kotil ya da Hilmi Yarayıcı’nın aday gösterileceği ifade ediliyor. Sarıyer’de Şükrü Genç, Ataşehir’de Battal İlgezdi’nin devam etmesine ise kesin gözüyle bakılıyor. Şişli Belediye Başkan adayı da Sarıgül’e yakın isimlerden İnönü’nün torunu Hayri İnönü olacak. Üsküdar’a da İstanbul Milletvekili İhsan Özkes’in aday gösterilebileceği belirtilirken, Bakırköy’de Bülent Kerimoğlu’nun aday gösterilmesi düşünülüyor. Kılıçdaroğlu’nun Bakırköy için düşündüğü Deniz Ülke Arıboğan’ın ise adaylığa sıcak bakmadığı kaydediliyor.