BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.324,78
HABER /  POLİTİKA

CHP'de İnce'den sonra üçüncü aday

CHP’nin 24 Haziran seçimlerinden sonra başlayan genel başkanlık tartışması büyüyor. Muharrem İnce yanlıları olağanüstü kurultay için imza toplarken eski Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in de genel başkanlık için aday olduğu iddia edildi. Pekşen bu iddiayı yalanladı.

Abone ol

İnce'ye yakın Parti Meclisi üyeleri, il başkanları ve eski milletvekilleri olağanüstü kurultay için imza toplama çalışmalarını başlattı. Buna karşılık, bazı belediye başkanlarının Kılıçdaroğlu için devreye girdikleri belirtildi. 

HALUK PEKŞEN DE ADAY...CHP’de Kılıçdaroğlu ve İnce’den sonra üçüncü bir aday daha ortaya çıktı. Aydınlık’ta yer alan habere göre; CHP’de üçüncü genel başkan adayı eski Trabzon milletvekili Haluk Pekşen. Yakın çevresi şu anda Pekşen’in gelişmeleri yakından takip ettiğini, delegelerle ve il başkanlarıyla görüşmeler yaptığını, genel başkanlık için aday olmayı düşündüğünü, kesin kararını yakında açıklayacağını vurguladılar.

'ONUR DUYDUM ANCAK…' Haluk Pekşen ise adaylık iddiasını yalanladı. Pekşen, "Eski bir CHP milletvekili, bir parti meclisi üyesi olarak adımın böyle bir makam dillendirilmesinden onur duydum. Ancak öne sürüldüğü gibi benim ne bir iddiam ne de delegelerle görüşüp imza toplama çabam olmuştur" dedi. 

'HE-MEN DEĞİL, VOLTRAN'... Liderlik için güçlü kadrolar ve reform gerektiğini söyleyen Pekşen, "Ben her zaman CHP'de 'He-Men'ler değil 'Voltran'lar olması gerektiğini söyledim. Böyle bir kadro oluşturulduğunda sadece kurultay, sadece genel başkanlık zaferi değil iktidarı hedeflemek gerekir. Ben de böyle bir kadroda yer almak isterim. Türkiye'nin şu anda CHP'ye her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır" diye konuştu.

İnce'yi liderliğe bu ekip hazırlıyor! Ağar ve Mumcu'yu da...

CHP'de çarşı iyice karıştı! Bu sefer Aziz Kocaoğlu 'çekil' dedi...

chp