BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.292,82
HABER /  SEÇİM

CHP'de İhsanoğlu krizi

İddiaya göre, yönetiminin Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığına ilişkin başvuru için bütün vekillerden imza istemesi krize yol açtı

Abone ol

MHP ile birlikte Ekmeleddin İhsanoğlu'nu ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için çatı aday olarak gösterecek olan CHP, başvuru için imzaları önümüzdeki hafta toplayacak.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, MHP lideri Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmede İhsanoğlu'nu çatı aday olarak önermesinin ardından partiden yükselen tepkiler ise CHP yönetimini, başvuru için gerekli olan 20 milletvekilinin imzası yerine aday gösterme başvurusunu parti grubunda imzaya açmaya yöneltti. İhsanoğlu'nun çatı aday olarak belirlenmesine tepkili olan CHP içindeki muhalifler ise gerek alternatif aday çıkarma gerekse de ortak deklarasyon yayımlama girişiminde başarılı olamazken, tepkilerini İhsanoğlu'nun adaylığına imza vermemekle ortaya koyacak.

RİSK ÜSTLENDİĞİM DOĞRU 

Aralarında Süheyl Batum, Birgül Ayman Güler, Dilek Akagün Yılmaz, Emine Ülker Tarhan'ın da olduğu, İhsanoğlu ismine 'siyasal İslamcı' olduğu gerekçesiyle karşı çıkan ulusalcı vekiller ile PM'den onay alınmamasına tepki gösteren Adnan Keskin, yine İhsanoğlu'nun adaylığına karşı çıkan Hüseyin Aygün ve İlhan Cihaner ile Baykalcıların İhsanoğlu'nun aday gösterilmesine ilişkin başvuru metnine imza vermemesi bekleniyor. Kulislerde, halen TBMM'de 130 milletvekili ile temsil edilen CHP'de 20 kadar milletvekilinin imza vermeyeceği dile getirilirken parti yönetiminin ise milletvekillerini imza vermeleri konusunda ikna etmeye çalıştığı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu ise önceki akşam İhsanoğlu'nun adaylığına ilişkin değerlendirmede "Risk üstlendiğim doğru. Fakat ülkenin geleceği için üstlendim" diye konuştu.