BIST 9.566
DOLAR 32,47
EURO 34,55
ALTIN 2.472,61
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'de 'HDP'ye oy verme' kavgası

CHP'nin kapalı grup toplantısında, Genel Başkan Yardımcı Murat Özçelik ile İzmir Milletvekili Musa Çam arasında 'HDP'ye oy verdim' tartışması çıktığı öğrenildi.

Abone ol

CHP kulisleri, seçim sonuçları, HDP’ye giden CHP oyları ve Meclis Başkan adaylıkları gibi konuların tartışıldığı kapalı grup toplantısında yaşanan 'HDP’ye oy verme' tartışması ile sallandı.

Radikal'den Ercan Sarıkaya'nın haberine göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik’in ayağa kalkarak "Ben ve çevremdekiler de HDP barajı geçsin diye oy verdik" demesi üzerine, tartışma çıktı.

MUSA ÇAM'DAN ÖZÇELİK'E TEPKİ

Özçelik'in soğuk duş etkisi yaratan bu sözleri üzerine, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’ın ayağa kalkıp “Sen nasıl partilisin bunu nasıl yapar ve söylersin?” diyerek Özçelik’e tepki gösterdiği öğrenildi. İddialara göre, tartışmanın daha büyümesi diğer vekiller tarafından önlendi.

ÇAM OLANLARI DOĞRULADI

Bu iddialar üzerine, Radikal'e konuşan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, olayı doğrulayarak, HDP’nin barajı geçmesini kendisinin de istediğini, ancak toplantının ‘kapalı’ olması nedeniyle yorum yapmak ve konuşmak istemediğini, önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili çalışma yapacağını ifade etti.