BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,13
ALTIN 2.303,58
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'de düğüm çözülüyor

CHP'nin basına kapalı grup toplantısında ilk iki turda belirlenemeyen grup başkanvekilliği seçiminin, 14 Ekim Salı günü devam etmesi bekleniyor.

Abone ol

CHP'de Muharrem İnce'den boşalan Grup Başkanvekilliği koltuğuna oturacak ismin 14 Ekim'de belli olması bekleniyor.

İZZETİN ÇETİN'DEN 'ÇEKİLME' AÇIKLAMASI

CHP Grup Başkanvekilliği'ne aday olan Ankara Milletvekilleri İzzet Çetin ve Levent Gök, 1 Ekim'de basına kapalı yapılan grup toplantısında, iki turda da salt çoğunluğu sağlayamayınca seçimler ertelenmişti.

Gök'ü, grup başkanvekilliği için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun işaret ettiği belirtilirken, Çetin de adaylıkta kararlılığını sürdürüyor.

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, adaylığının devam edip edip etmediği yönündeki sorusuna, "Seçimi önde götüren bir adayın çekildiği görülmüş müdür?" karşılığını verdi.

65 MİLLETVEKİLİNİN OYU GEREKİYOR 

Kararlı, tutarlı, doğrusundan taviz vermeyen bir yapısının olduğunu ifade eden Çetin, özgür iradesiyle aday olduğunu kaydetti.

Çetin, "Arkadaşımızı aday gösterdiler. Ben özgür irademle adaylığımı sürdürüyorum; aday gösterenler adaylarını çekebilirler" diye konuştu.

Seçimlerde Çetin birinci turda 47, ikinci turda 49 oy aldı. Adaylardan Gök'e ise ilk turda 45, ikinci turda 46 oy çıktı.

CHP'nin 3. grup başkanvekili olabilmek için seçimlerde 65 milletvekilinin oyunu almak gerekiyor.