BIST 9.446
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.497,31
HABER /  GÜNCEL

CHP'de Baykal şaşkınlığı! Bursa adayı mı?

CHP eski Genel Başkanı Baykal ile ad ve soyadı aynı olan avukat Deniz Baykal, Bursa'dan CHP'nin adayı olunca partide şaşkınlık yaşandı.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile ad ve soyad benzerliği bulunan avukat Deniz Baykal, yeniden Bursa'dan CHP'nin milletvekili adayı oldu.

Baykal, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı ilk tanıdığında 12 yaşında olduğunu söyledi.

"Deniz" ismini kendisine babasının koyduğunu ifade eden Baykal, "Deniz Gezmiş'in asıldığı tarihte babam lise öğrencisiymiş, 'Oğlum olursa adını Deniz koyacağım' demiş. Baykal soyadı da denk gelince Deniz Baykal olmuşum" diye konuştu.

Partisi tarafından yeniden aday gösterilmesini değerlendiren Baykal, 7 Haziran seçimleri için yapılan ön seçim sonrası 11. sırada yer bulduğunu anımsattı.

7 Haziran seçiminde milletvekili adayı olduğunu, 1 Kasım'daki seçimler için de tekrar adaylık başvurusu yaptığını ifade eden Baykal, "Listenin gerisinde de olsam bu anlamda yeniden müracaat etmeyi doğru buldum. Dün Yüksek Seçim Kuruluna teslim edilen listede 10'uncu sırada Deniz Baykal yerini buldu. 10'uncu sıradan aday olan arkadaşımızın mazeretinden dolayı başvurmaması üzerine onun yerine ben geçtim" diye konuştu.



"Acaba Deniz Baykal Bursa'dan mı aday?"

Baykal, daha önce belediye meclis üyeliği yaptığını, artık Bursalıların Deniz Baykal ismine alıştığını dile getirerek, "Önceki Genel Başkanımız Deniz Baykal ile bir isim benzerliği olması ilk dönemlerde gerçekten çok ciddi şekilde insanların aklına 'Acaba Deniz Baykal Bursa'dan mı aday?' şeklinde soru işaretleri bıraktı ancak gelinen süreçte artık insanlar da Bursa'da bir genç Deniz Baykal'ın olduğunu gördü" ifadesini kullandı.

"Deniz Baykal" isminin kendisi için avantajları olduğunu vurgulayan Baykal, şunları kaydetti:

"Deniz Baykal Türk siyasetine damga vurmuş bir insan. Gerçekten de iyi bir liderdi. Kesinlikle Türk siyasetinde de birtakım dengeleri değiştirebilen bir kişilik. Tabii ki Deniz Baykal ile adaş ve meslektaş olmanın bir noktada partililer açısından, sol düşünce açısından olumlu katkısı mutlaka oldu. Ben yaşamım boyunca karşı görüşten insanların da bir anlamda sempatisi ve tepkileriyle karşılaştım. Deniz Baykal ile birkaç kere telefonla görüştüğümde kendisi de bu durumdan çok memnun olduğunu söyledi. Baykal, 'Bizden sonra partiyi emanet edeceğimiz insanlar sizlersiniz, ben sizlerle gurur duyuyorum' dedi.