BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.425,86
HABER /  GÜNCEL

CHP Yenikapı mitingi son kararı Kılıçdaroğlu gidecek mi?

CHP'den gelen son dakika açıklamaya göre Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Ağustos'ta yapılacak olan Yenikapı Mitingi'ne katılma kararı aldı. Kılıçdaroğlu mitinge gidecek.

Abone ol

ANKARA'dan bugünün son dakika haberi CHP kanadından geldi. Erdoğan'ın ısrarlı davetine CHP lideri Kılıçdaroğlu, bu kez olumlu yanıt verdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Pazar günü düzenlenecek Yenikapı mitingine katılacak.

Türkiye yaşadığı darbe girişimine 7 Ağustos pazar günü yapacağı Demokrasi ve Şehitler mitingi ile topyekün yanıt verecek. Yenikapı'da yapılacak olan mitinge tüm partiler davet edildi.

Kemal Kılıçdaroğlu ilk davete hayır yanıtı vererek şaşırtmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yanıta rağmen davetini ısrarla yeniledi. Kamuoyundan da benzer talepler gelince Kılıçdaroğlu kararını yeniden değerlendirdi.

BAŞBAKAN YILDIRIM'I ARADI

AK Parti Grup Başkanvekili Turan: Gün birlik olma günü dedik, 15 Temmuz istiklal mücadelesinde iktidar ve muhalefetiyle birlik olduk. CHP’yi Yenikapı Mitingi kararından dolayı kutluyorum.

CHP lideri heyet göndermeyi düşündüğü Yenikapı mitingine bizzat gitme ve konuşma yapma kararı aldı. Bu haberi de CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke duyurdu. Böke, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun aldığı Yenikapı'da düzenlenecek mitinge katılma kararıyla ilgili Başbakan Binali Yıldırım'ı aradı ve geleceğini iletti. Ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu'nun mitingde konuşma yapacağı bildirildi.

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ EVET DEMİŞTİ

Erdoğan'ın davetine ilk olumlu yanıt MHP Lideri Devlet Bahçeli'den gelmişti. Bahçeli mitinge katılacağını ilan etmişti.

HDP ise bu mitinge davet edilmedi.

7 AĞUSTOS YENİKAPI MİTİNGİ

7 Ağustos 2016 pazar günü yapılacak olan mitingin adresi İstanbul Yenikapı meydanı. Miting günü İstanbul'da tüm toplu taşıma araçları ücretsiz. Yenikapı'ya giden sahil yolu da trafiğe kapalı olacak. Ankara'dan da otobüslerle mitinge gelmek isteyenlere ücretsiz hizmet verilecek.

Yenikapı mitingi ile meydanlardaki demokrasi nöbeti noklanacak. Mitingde tüm dünyaya birlik ve beraberlik ve demokrasi mesajı verilecek.