BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

CHP Vekili’nin örnek dilekçesi!…

Cumhurbaşkanlığı,TBMM,CHP,AKP,Süheyl Batum, Etiklik, MV Danışmanları, Güldal Mumcu,Torba kanunda "af"lar,Akaemisyenler

“……..Köşk için alternatif aday olması gerektiğini söyleyen Batum, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş'ın ardından üçüncü aday için Emine Ülker Tarhan'ın ismini önerdi. Adaylık için henüz kendisiyle konuşmadığını söyleyen Batum, canlı yayında TBMM'ye sunulmak üzere hazırladığı dilekçeye ilk imzayı attı……” () Dilekçeyi yukarda görüyorsunuz…

Bilindiği üzere; “Milletvekillerine TBMM’de 3 kadro tahsis ediliyor. Bunlardan biri devlet memuru. Sekreter olarak görev yapıyor. Diğer iki kişi ise milletvekilinin belirlediği danışmanlar. 1.danışman en az 2 yıllık Y.O.mezunu, 2. danışman en az lise, diğer personel ilköğretim mezunu olması aorunludur. Bazı milletvekilleri bu kadronun birini danışman, birini şoför olarak kullanıyor. Danışmanlardan birincisi ortalama 4.500.TL, ikincisi  ortalama 3.000.TL net maaş alıyor.

Yani devlet daha ne yapsın? Bir öğretmenin 2.000.TL, Y.Doç. tin 2.700.TL  aldığı ülkemizde devlet TBMM’ye bayağı cömert davranıyor.

Ancak, yukardaki, TBMM Başkanlığı’na verilmek üzere hazırlanmış dilekçe,-danışman, bilgisayar v.b. verilsede-  ne kadar “ciddiyetsiz” davranıldığının bir örneği olsa gerek…

Veren; hem hukukçu, hem Prof ve hem de vekil …*

Sizde aynı duyguları mı yaşadınız bilmiyorum…

Merak ettiğimiz;

TBMM Başkanlığı, bu tür –çalakalem yazılmış- dilekçeleri kabul edip, işlem yapıyor mu?

Yoksa, geri çevirip uyarı yapıyor mu?

Ya da, verdiği görevlileri/danışmanları kullanmıyorsunuz diye geri çekiyor mu?!.

Yapmıyorsa, o da yanlış, çünkü;

Bize, TBMM, “ülkemizin en üst ve ciddiye alınması gereken kurumudur” diye öğretmişlerdi…

Lütfen…

*Ayrıca önerilen isimde de yanlışlık var. Cumhurbaşkanlığı makamı ucuzlatılmamalı… CHP olarak Cumhurbaşkanı olma vasıflarını saydılar. CHP nin çatı adayını bir kanat beğenmedi. O kanat, 3 sene önce adı bilinmeyen, siyaseten tecrübesiz  genç bir kişiyi, çok hızlı bir şekilde –belki ileride önü açılacak, ama, bizce bugün değil- dün hukukçu, bugün milletvekili, yarın Cumhurbaşkanı adayı yaptı. Hani kadın olsun  diye düşündülerse, vasıflara uygun olan Sn.Güldal Mumcu daha şık olurdu.

Not1: Sayın Bakanlarımız, Sayın Vekillerimiz;

Torba yasası yeni af maddeleri ile genişlemeye ve düzenli ödeme yapan insanlarımızca –haklı olarak- eleştirilmeye devam ediliyor Akademisyenlerin de beklediğini daha önce yazmıştık. Seçim zamanında yine halkın arasına girdiğiniz zaman, 2014  af kanunu hakkında yapılacak eleştirilere göğsünüz kabararak cevap verebilmeniz için bir ÇÖZÜM önerimiz var;

 “Af kanunun kapsama alındığı tarihler arasında, af kanununa giren alanlarda zamanında ödeme yapamayıp faiziyle ödeme yapanların, başvurmaları halinde faizlerinin geri ödeneceği” geçici bir madde ile belirtilir. O zaman af gerçek af olur, kimse kendini aldatılmış görmez, af barışı ülkeye yayılır.

Çok zor mu?

Not2: Ramazan  manevi güzelliği ile başladı. Elbette uzun bir zamanı kapsıyor. Okurlarımın ramazan bayramına sağlıklı olarak kavuşmasını, ramazanın ülkemize barış ve huzur getirmesini  diliyorum.