BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.494,64
HABER /  DÜNYA

CHP vekil, Atakan’ın yakınlarıyla görüştü

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Hatay’daki protestolarda hayatını kaybeden Ahmet Atakan’ın yakınlarıyla görüştü. Demirçalı, “Kendi hal...

Abone ol

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Hatay’daki protestolarda hayatını kaybeden Ahmet Atakan’ın yakınlarıyla görüştü. Demirçalı, “Kendi halkını polisiyle karşı karşıya getiren bu anlayışı kınıyorum” dedi.
CHP’li Demirçalı, Hatay’daki ODTÜ protestolarında hayatını kaybeden 22 yaşındaki Ahmet Atakan’ın otopsisi Adana Adli Tıp Kurumu’na geldiği sırada, ölen gencin amcası Nevzat Atakan ve kuzeni Onur Atakan ile görüştü. Demokratik hak olan protesto dolayısıyla hiçbir çocuğun ölmemesi gerektiğini savunan Demirçalı, “Yakınlarından aldığım bilgiye göre gaz kapsülünün kafasına değmesiyle hayatını kaybediyor. Biz bu çocuğumuzun, ailesinin yanındayız sonuna kadar ama umuyorum ki Sayın Başbakan da bir an önce aklını başına alır, artık kendi vatandaşıyla barışır” diye konuştu.
Ölen gencin amcası Nevzat Atakan ise hiç kimsenin söz konusu olayları yaşamasından taraf olmadıklarını ifade ederek, “Allah hiç kimseye bu acıları yaşatmasın. Polisimizden, devlet büyüklerimizden, yetkililerimizden, mülkü idari amirlerimizden karşıdaki insanların insan olduğunu düşünmelerini istiyorum. Bir gün gelir de benim yeğenimin yerine kendi çocukları da olabilir” şeklinde konuştu.
Ahmet Atakan’ın kuzeni Onur Atakan da şunları kaydetti:
“Antakya’da ölen gençler benzer özellikler taşıyor, sonuçları hep gaz kapsülü. Kullanılan silahların ateşlenme şeklinin kasıtlı olduğunu düşünüyoruz. Nitekim de görsel basında ve yazılı basında uzun zamandır bahsedilen buydu; herkes bu konudan şikayetçiydi.”
(İHA)