BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.509,30
HABER /  POLİTİKA

CHP ve MHP'den ittifak yanıtı!

Taraf Gazetesi'nin bugünkü haberine göre, Ankara kulislerinde, CHP ile MHP’nin yerel seçimlerde ittifak yapacakları konuşuluyor. İddiaya göre, bu durumda İstanbul ile İzmir’i CHP, Ankara’yı ise MHP alacak.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER.COM-ANKARA

Yine Gazete'nin iddiasına göre, İstanbul ve İzmir’de CHP, Ankara’da ise MHP adayının desteklenmesi konusunda iki parti arasında görüş birliğine varıldığı konuşulmaya başlandı. Bu ittifak gerçekleşirse, AKP hem İstanbul’u hem de Ankara’yı kaybetmiş olacak. Başbakan Erdoğan’ın da, son dönem AKP tabanına yaptığı, “Türk bayrağı asın” çağrılarının temelinde, CHP ile MHP arasındaki ittifak korkusunun yattığı öne sürüldü. 

ORTAK DUYARLILIK SERGİLEYECEK HERKES SORUMLULUK TAŞIMALI

Cumhuriyet Halk Partisi parti sözcüsü Haluk Koç ve Milliyetçi Hareket Partisi Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz bu konuda İnternethaber'e konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi parti sözcüsü Haluk Koç şunları söyledi:

"Partiler üstü noktasında görüşülmüş bir şey yok. Ben parti sözcüsü olarak değil vatandaş Haluk Koç olarak şunu söyleyebilirim, Türkiye'deki duyarlılıklar düşünüldüğünde AKP'nin Türkiye'ye giydirmek istediği deli elbisesine karşı ortak duyarlılık sergileyecek herkesin belli sorumluluklar taşıması gerektiği düşüncesindeyim. Bir gazete haberinin doğru ve yanlış olup olmadığı konusunda, benim içinde olmadığım bir süreçle ilgili bir açıklama yapmam yanlış olur. Ben kendi fikrimi söylüyorum."

KESİNLİKLE GÜNDEMİMİZDE BÖYLE BİR ŞEY YOK

Milliyetçi Hareket Partisi Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz ise böyle bir konunun gündemlerinde olmadığını söyledi:

"Bizim bir partiyle hiçbir şekilde görüşmemiz ve seçim ittifakında olmamız gündemimizde değil. Biz parti olarak her yerde aday çıkarıp seçime gideceğiz. bunların düşünülmesi bile doğru değil. Birileri bir şeyleri manipule etmeye çalışıyor. Tabanda insanlar zaman zaman böyle beklenti içerisine girebilirler, biliyorsunuz yerel seçimlerde adaylar ön planda oluyor, bazı yerlerde kendiliğinden gelişebilen böyle durumlar olabilir ama bizim gündemimizde kesinlikle böyle bir şey yok.


MHP ve CHP için bomba ittifak iddiası

Yerel seçimler öncesi Ankara bu iddia ile çalkalanıyor. MHP ile CHP'nin ittifak kuracağı söyleniyor. İşte Ankara kulislerindeki o iddia;

mhp-ve-chp-bomba-ittifak-iddiasi.jpg