BIST 9.718
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.436,69
HABER /  POLİTİKA

CHP ve MHP'den AK Parti'ye sert yanıt!

AK Parti, tepkilere neden olan cinsel istismar düzenlemesinin komisyondan geri çekilmeyeceğini açıkladı. Muhalefet partilerinden ise önerge teklifine yanıt geldi.

Abone ol

Büyük tartışma yaratan cinsel istismar önergesine ilişkin bugün AK Parti'den açıklamalar geldi. Önergede imzası bulunan AK Parti milletvekili Ramazan Can, "Muhalefetle görüşeceğiz. Düzeltme yapılabilir" diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise "Komisyona çekilmesi söz konusu değil. Yarın son oylamayı yapacağız. Cumhuriyet Halk Partisi'nin önerisi varsa görüşmeye hazırız" diye konuştu.

MUHALEFETTEN YANIT

Elitaş, ardından konuyla ilgili olarak CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile telefonla görüştü, önerilerini aldı.

Gök, Elitaş'a "Yanlışa ortak olmayız, AK Parti önergesini geri çeksin" cevabını verdi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay Akçay ise "Düzenlemeyi geri çekin sonra konuşalım" diye konuştu.

Geçen hafta Meclis Genel Kurulu'nda ele alınan CMK tasarısına son anda bir önerge ile "cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesi" düzenlemesi eklenmişti.

Muhalefet partileri söz konusu maddenin geri çekilmesini talep etmişler, bu düzenleme toplumun çeşitli kesimlerinde de sert tepkilere yol açmıştı.

Başbakan Binali Yıldırım da bu sabah partisinin kadın milletvekilleri ile bir toplantı yaparak düzenlemeyle ilgili atılabilecek adımları değerlendirmişti.