BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SEÇİM

CHP ve MHP sahada HDP için çalışıyor!

2015 Genel seçimlerine az bir süre kala partiler son hız çalışmalarına devam ediyor.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Halide İncekara internethaber.com'un sorularını yanıtladı. İncekara, CHP ve MHP'nin sahada HDP'nin barajı geçmesi için çalıştığını, üç partinin asıl hedefinin ikdar olmak olmadığını söyledi.

-Seçime iki haftadan daha az bir süre kaldı, nasıl görüyorsunuz durumu?

SİYASİ HEDEFLERİ AK PARTİ'Yİ YOK ETMEK 

Muhalefetteki üç parti iktidar olmak için bir siyaset üretmiyorlar. Siyasi hedefleri AK Partti'yi yok etmek, bu arada da bütün idealleri küçük küçük sayılarla parlamentoda yaşamlarını devam ettirmek. Bunun için de MHP ve CHP tabanlarının bir kısmını HDP'ye oy vermesi için yönlendirmiş durumda.

İKTİDARA TALİP DEĞİLLER 

Bu üç parti de AK Parti'nin siyasi rakipleri değil, çünkü AK Parti yüzyıl projeleriyle iktidara talip bir parti. Muhalefettekiler ise iktidara talip değil, hedefleri, mevcut sayılarını koruyup HDP'yi de Meclis'e sokarak AK Parti'nin oyunu azaltmak. Böyle bir siyasi rekaber olmaz.

AMACINIZ AK PARTİ'Yİ ZAYIFLATMAKSA HER YOL MÜBAH 

-HDP barajı aşacak mı sizce?

HDP'nin barajı aşıp aşmayacağını bilemem, buna halk karar verecek. Şu anda CHP ve MHP iktidar olmak için değil HDP'ye çalışıyor.

-MHP'nin HDP'ye oy istemesi biraz tuhaf değil mi?

Siyasi hedefiniz iktidar olmak değil de AK Parti'yi zayıflatmak olursa her yolu mübah görürsünüz.

CHP VE MHP ARAZİDE HDP İÇİN ÇALIŞIYOR 

-Seçim sonrası nasıl bir tablo göreceğiz?

Şu anda arazide gördüğüm MHP ve CHP'nin olağanüstü bir çabayla HDP'yi barajın üstüne taşımak için çalıştıkları ve iktidar yolculuğuna çıkmamış olmaları.