BIST 9.769
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.431,42
HABER /  POLİTİKA

CHP ve MHP olsa kıyamet kopardı

"CHP ve MHP komisyonda olsaydı kıyamet kopardı" BDP'li Sakık'ın bu sözleri muhalefeti kızdıracak.

Abone ol

BDP milletvekili Sırrı Sakık CHP ve MHP'nin çözüm sürecindeki tutumunu yerden yere vurarak komisyona üye vermemelerinin iyi tarafını söyledi. 

Kanal 7 Ankara Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi, bu hafta BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ı ağırladı.

CHP VE MHP OLSA KIYAMET KOPARDI 

Haber 7'nin haberine göre CHP ve MHP'yii eleştiren BDP Muş milletvekili, "Keşke CHP yer alsaydı ama almayınca çok rahatlıkla tartışabiliyoruz, konuşabiliyoruz. Orda kürt, Kürdistan sözcükleri konuşuluyor. Kimse çok fazla tepki göstermedi. O komisyonda MHP ve CHP olmuş olsaydı, kıyametler kopardı" değerlendirmesini yaptı.

CHP 12 EYLÜL ANAYASASINDAN BESLENİYOR

CHP ve MHP'yi Anayasa'ya direnmekle suçlayan Sakık, CHP'yi 12 Eylül Anayasası'ndan beslenmekle MHP'yi ise hamasi nutuklar atıp, herkese küfür etmekle suçladı.

CHP içindeki barış sürecine destek veren muhaliflerle ilgili de değerlendirme yapan Sakık, "İyi niyetli olmak çok birşey ifade etmiyor" dedi. AK Parti'nin, CHP ve MHP'yi küstürmemek adına yasaların arkasından dolaşmakla suçlayan BDP'li milletvekili, Anayasa'nın bir an önce değiştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM ANAMUHALEFET BİZİZ

Anayasa'da yer alan Türklük kavramı ile ilgili sorunlarının olmadığını söyleyen Sakık, "Anayasa bütün kimliklere nötr olmalıdır" dedi. Israrlarının demokrasi için olduğunu vurgulayan Sakık, "Önümüzdeki dönem biz Türkiye'de anamuhalfet görevini üstleneceğiz" dedi