BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,86
ALTIN 2.426,78
HABER /  GÜNCEL

CHP ve HDP'den flaş 15 Temmuz kararı!

CHP ve HDP Meclis'te yapılacak 15 Temmuz etkinliğine katılmama kararı aldı. CHP'den iki farklı açıklama geldi. Veli Ağbaba Meclis'teki toplantıya katılmayacağız dedi, CHP sözcüsü Tezcan ise tam tersini söyledi.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, FETÖ'nün kanlı darbe girişiminde şehit olanların anılacağı törenlere katılmayacaklarını açıklamıştı.

Tepkiler üzerine bir açıklama daha yapmak zorunda kalan CHP, kararını değiştirdi.

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve milletvekillerinin o gece TBMM'de olacağını açıkladı.

KILIÇDAROĞLU KONUŞMA YAPACAK

Tezcan, "Her türlü Meclis etkinliğinde yer alacağız. Meclis törenlerinin dışında olmamız mümkün değil. 15 Temmuz anmaları çerçevesinde, bütün milletvekillerimizle Genel Kurul'da hazır bulunacağız. Sayın Genel Başkanı'mız orada bir konuşma yapacak." diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NU ADI YER ALMAMIŞTI

15 Temmuz gecesi TBMM Başkanlığı tarafından hazırlanan TBMM’de yapılacak etkinlik programında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adı, konuşma yapacaklar isimler arasında yer almamıştı.

VELİ AĞBABA: ETKİNLERE KATILMAYACAĞIZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba bu gece Meclis'te yapılacak törene katılmayacaklarını açıklamıştı.

YILDIRIM: ALINGANLIK YAPMAYIN!

CHP bu konuyu eleştirmiş Başbakan Binali yıldırım ise konuyla ilgili soruya, “Bize de davetiye gelmedi. Alınganlık yapmaya gerek yok” cevabını vermişti.

HDP DE KATILMAYACAK

HDP Sözcüsü Osman Baydemir ise Gece Meclis'teki etkinliğe katılmayacağız, Genel Kurul'da olacağız açıklamasında bulundu.