BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,86
ALTIN 2.431,82
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP Trabzon'un isyanını Meclis'e taşıdı

CHP Grup Başkanvekili, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, soru önergesiyle HES projelerini gündeme getirdi.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Trabzon Çaykara'da Solaklı Deresi'nin Derebaşı Mevkiinde özel bir şirket tarafından HES projesi yapımının planlandığını kaydetti.

Projeye karşı çıkan yöre sakinlerinin açtığı davanın devam etmesine karşın, şirketin çalışmalara başladığını ifade eden Hamzaçebi, çalışmaları engellemek isteyen köylüler ile şirket çalışanları arasında kavga çıktığını ileri sürdü. Hamzaçebi, şu soruların yanıtlanmasını istedi:

''Türkiye'nin enerji yönünden dışa bağımlılığını azaltmak açısından yerli kaynaklara yönelmek doğru bir politika olmakla birlikte, halkın tepkisi dikkate alındığında, Türkiye genelinde akarsuların kaldırabileceğinin üzerinde HES inşası sözkonusu mudur?

HES'lerin çok sayıda yapılacak olmasının doğaya olumsuz etkisi olacak mıdır? Bölge halkını dışlayan, onların tepkilerini dikkate almayan bir HES politikasının sürdürülmesi doğru mudur?

Jandarma koruması altında HES inşaatı demokrasiye uygun mudur ve doğru bir enerji politikasıyla bağdaşmakta mıdır? Yargı süreci sonuçlanana kadar anılan HES inşaatının durdurulması düşünülmekte midir?''