BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.308,38
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den tarihi zirve sonrası ilk açıklama

CHP lideri Kılıçdaroğlu kritik zirve sonrası ilk açıklamayı yaptı

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Suriye’nin Türk savaş uçağını düşürmesinin ardından Başbakan Erdoğan’la yaptığı toplantı ile ilgili açıklama yaptı.

Uçağın kasten düşürüldüğünün altını çizen Kılıçdaroğlu Erdoğan'la görüşmesinin içeriğinden de bahsetti.

Kılıçdaroğlu 'Düşürülen uçağın teknik özelliklerini Sayın Başbakan ve ilgililer tarafımıza sundular. Bu bilgilendirmeyi anlamlı buluyoruz. Ama kamuoyunun bilgisi dışında herhangi bir bilgi yok.' dedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

Uçak vurulmadan önce Suriye tarafından hiçbir uyarının yapılmadığı doğrudan ateş edildiği görülmektedir. Düşürülen uçağın Türk uçağı olduğu bilinmediği mazereti de gerçekçi değildir. Bu saldırının sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki hükümetin Suriye politikasına karşı bir misillemedir.

TÜRKİYE CANI İSTEYENİN SINAYABİLECEĞİ ÜLKE DEĞİLDİR

'Bıçak kemiğe dayandı, sabrımız tükendi' türündeki söylemlerinin bir blöften ibaret olduğunu bütün dünya kamuoyuna taşınmıştır. Bu olay sineye çekilemez, unutturulamaz. Türkiye bu ve benzeri saldırılarla her canı isteyenin rahatlıkla sınayabileceği bir ülke değildir.

Komşu ve kardeş iki halkı savaşın eşiğine getirenler nasıl bir ateşle oynadığını görmelidirler. Biz CHP olarak Suriye konusu gündeme geldiğinden beri aldığımız tavrın haklı olduğunu görüyoruz. Hükümetin gerekeni yapmasını bekliyoruz.

Kamuoyunun Sayın Başbakan ile içeride ne görüştüğümüzü merak ettiğini biliyorum. Düşürülen uçağın teknik özelliklerini Sayın Başbakan ve ilgililer tarafımıza sundular. Bu bilgilendirmeyi anlamlı buluyoruz. Ama kamuoyunun bilgisi dışında herhangi bir bilgi yok.