BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.490,79
HABER /  GÜNCEL

CHP, Soylu hakkında gensoru verdi! Peki şimdi ne olacak?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında son günlerde gerçekleşen karşılıklı diyaloglar sonrası CHP'den Bakan Soylu hakkında flaş bir hamle gelmiş ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında TBMM Başkanlığı'na gensoru sunulmuştu.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi, Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "Açık açık söylüyorum, sen bittin" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında TBMM Başkanlığı'na gensoru sundu. Gensoruda Soylu'nun CHP liderine yönelik söylediği sözlerin 'basit bir tehdit değil, kolluk kuvvetlerine talimat olduğu' ifade edildi. Öte yandan hakkında gensoru önergesi verilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kılıçdaroğlu'nun iddialarına ilişkin ise ‘Kıyameti koparacak açıklama yapacağım’ dedi, boş çıktı' demişti. Peki bundan sonra ne olacak?

CHP grup başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç'un imzası ile verilen gensorunda Soylu'nun yaptığı bir konuşmada Kılıçdaroğlu'nu açıkça tehdit ettiği belirtildi ve "Konuşmasının diğer bölümlerinde iftiralar içeren, siyasi ahlaka sığmayan seviyesiz sözlerle sindirmeye çalışmıştır" denildi. 

SOYLU İÇİN TEHDİT İDDİASI: Siyasetçiler arasında eleştiri ve şiddetli tartışmaların demokrasi açısından son derece doğal olduğu belirtilen gensorunda "Doğal olmayan silahlı güçleri emri altında bulunduran bir kişinin hakaret ve tehdide başvurmasıdır" denildi ve Soylu'nun bakanlığın gerektirdiği sorumluluğu yerine getirmediği vurgulanarak 'mafyavari yöntemlere başvurduğu' kaydedildi.

Gensorunda Soylu'nun ifadeleriyle CHP liderinin açıkça hedef haline getirdiği belirtilirken şöyle devam edildi:

"Siyasetin antidemokratik bir şekilde kolluğun bağlı olduğu bakanlık eliyle dizayn edilmeye çalışılması, demokrasinin tasfiyesi anlamına gelmektedir."

Kılıçdaroğlu'na 'sen bittin' diyen Soylu kimlere dokundu!

 CHP grup başkanvekilleri Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 98 ve 99., TBMM İçtüzüğünün de 106. maddeleri uyarınca gensoru açılmasını teklif etti.

10 GÜN İÇİNDE GÖRÜŞÜLMEK ZORUNDA: Anayasa ve TBMM İçtüzüğü'ne göre gensoru önergesi, verilişinden sonraki 3 gün içinde Meclis Başkanlığı tarafından basılı olarak üyelere dağıtılıyor. Dağıtılmasından itibaren 10 gün içinde gündeme alınıp alınmayacağı TBMM Genel Kurulu’nda görüşülüyor.

OLAYIN GEÇMİŞİ NEYDİ?: Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu açıkladığı Man Adası belgelerinden dolayı, "Kılıçdaroğlu, senin aklın gibi, ipin de çürüktür. Kılıçdaroğlu, sana açık açık söylüyorum, sen bittin. Gözlerinden öpüyorum Kılıçdaroğlu. 'Gözlerinden öperim' demekle bırakmıyorum, daha yeni başladık yanına bir doktor al Kılıçdaroğlu. Sen daha kimi tehdit ettiğinin farkında bile değilsin. Hepimizin alnı açıktır" demişti.

SOYLU: BELGELER HİKAYE ÇIKTI CHP tarafından hakkında gensoru önergesi verilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddialarına ilişkin, “Biz o günden beri ispat et ya da istifa et dedik. İspat edemedi, elindeki belgelerin hepsi hikâye çıktı. ‘Kıyameti koparacak açıklama yapacağım’ dedi, boş çıktı” dedi.

Süleyman Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na: İftiralarla memleketi oyalama