BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.432,72
HABER /  SEÇİM

CHP reklamı ve Ali Taran için bomba iddia

CHP için Ali Taran'ın hazırladığı 'milletçe alkışlıyoruz' reklamı oyları mı düşürüyor? Bir başka önemli reklamcı Ali Atıf Bir'den anket bazlı bomba analiz.

Abone ol

Ali Taran 'ın hazırladığı CHP'nin ' milletçe alkışlıyoruz ' reklamı AK Parti'nin oylarını artıracak. İddiayı gündeme getiren bir başka ünlü reklamcı Ali Atıf Bir oldu. CHP'nin milletçe alkışlıyoruz reklamını değerlendiren Ali Atıf Bir "Ali Taran CHP'nin resmen ayağına sıkmış. AK Parti'nin oylarını artıracak" dedi.

CHP 7 Haziran 2015 milletvekili genel seçimleri için Cem Uzan'ın reklamcısı Ali Taran ile anlaştı ve ilk reklam filmini piyasaya sürdü. 'Negatif kampanya' seçimi yapan CHP'nin 'alkışlıyorum' kampanyası ilk yayınlandığı anda bir dalgalanma yarattı. Peki reklam seçmenin oyunu etkileyebilecek mi? Bugün Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan ünlü reklamcılardan Ali Atıf Bir, Ali Taran reklamı için bomba iddialarda bulundu. Ali Atıf Bir'in iddiasına göre bu reklam CHP seçmeninde iş yapar ancak kararsız seçmeni partiye çekmez.

İşte Alif Reklamcı Ali Atıf Bir'in CHP reklamıyla ilgili iddiaları;

-CHP'nin içeriği boş "gaza getiren, viral etki yaratacak" kampanyası zeki bulunduğu için zaten CHP'ye oy verecek seçmeni gururlandırır, etkiler. Onlar zaten CHP'ye oy vermeyecek miydi? İkinci olarak belediye seçimlerinde CHP'ye vermiş şimdi "kararsız" olan seçmeni de kısmi olarak etkileyebilir. Bu ne demektir?

Şu andaki "güvenilir" kamuoyu araştırmalarına göre kemiksiz AK Parti yüzde 32, CHP yüzde 20, MHP yüzde 12, HDP yüzde 8, SP-BBP yüzde 3. Bunlar marka bağımlısı. "Kararsız" seçmen ise yüzde 25 görünüyor. Yine araştırmalar gösteriyor ki bu karasızların yarısı aslında "kararsız" değil ama çeşitli nedenlerle kararsızım diyor. Çok büyük olasılıkla da oy verme tercihleri gündemdeki eğilime uyuyor.

BU REKLAM CHP'LİYİ ETKİLER AMA...
Demek ki CHP'nin "alkışlı" kampanyası ile etkileyeceği seçmen büyüklüğü yüzde 12.5. Yine araştırmalara göre kararsızların 6.5 puanı daha önce AK Parti'ye oy veren seçmen, 3.5 puanı ise CHP. Kalan MHP ve diğer partiler. Sizce "alkışlı kampanya" en fazla yine kimi etkiler? Tabii ki CHP'ye vermekte kararsız seçmeni. Yani CHP oylarını yüzde 24-25 bandına çıkarır. Ki bu kararsız dağıtımıyla zaten araştırma şirketlerinin bulduğu rakam.

ALKIŞLI KAMPANYA AK PARTİ SEÇMENİNİ ETKİLER Mİ?

Peki "alkışlı" kampanya yüzde 6.5 AK Parti'den, 3 diğer partilerden gelecek "kararsız seçmeni" etkiler mi? Hiç sanmıyorum. Onlar oylarıyla zaten bugüne kadar Türkiye'yi yaşanmaz hale getiren muhafazakâr sağ seçmen! Niye avuçları patlayıncaya kadar (kendilerini) alkışlayıp protesto edilen bir muhafazakâr-dindar partinin karşısına geçsinler ki? Üstelik de kendi kimliğine hiç yakıştıramayacağı kişilerle…

CHP REKLAMI AK PARTİ'NİN OYLARINI ARTIRACAK

Peki bumerang etkisi olur mu? Yani bu "kararsızlar", "içi boş kışkırtıcı, safları sıklaştırıcı alkışlama şımarıklığı" karşısında "ben bunlardan değilim'" deyip AK Parti'ye geri dönerler mi? Büyük olasılıkla.

O nedenle diyorum ki "araştırma düşmanı" Ali Taran CHP'nin resmen ayağına sıkmış. AK Parti'nin oylarını artıracak.

CHP'NİN ALİ TARAN TARAFINDAN HAZIRLANAN ALKIŞLIYORUZ REKLAMI