BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.508,38
GÜNCEL

CHP olağanüstü toplandı! Dikkat çeken açıklamalar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Haluk Pekşen ve Eren Erdem partilerindeki olağanüstü kurultay tartışmalarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundular.

CHP PM, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, parti genel merkezinde olağanüstü toplandı.

Toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Parti Meclisi (PM) Üyesi Haluk Pekşen 24 Haziran ile ilgili seçim ve sandık güvenliği uyarıları yaptığını belirterek, Güneydoğu'da özellikle birçok ilde sandık kurulları oluşmadan, görevlileri yerini almadan, ciddi miktarda oyların kullanıldığı görüntülerin kamuoyunda paylaşıldığını ifade etti.

Yurt dışı oylarının sayılmasının ve ıslak tutanaklarının oluşturulmasının gece yarısı 04.30'da tamamlandığını aktaran Pekşen, "O halde 835 bin oyla Sayın Erdoğan'ın kazandığı söyleniyorsa, 1,5 milyon oyun seçim sonucunu etkilemeyeceğini saat 23.00 civarında kim, nasıl, ne için tahmin etti? Bence 80 milyon çok ciddi sorular soruyor. Sorulan bütün sorularda haklılık payı vardır." diye konuştu.

"CHP'nin sisteminin Yüksek Seçim Kurulu verileriyle örtüştüğü"nün hatırlatılması üzerine de Pekşen, "Benim o dakika CHP'den aldığım bilgiyle seçim kurulunun bilgisi örtüşmüyordu. Bize gelen bilgiler farklıydı." dedi.

Pekşen, Cumhurbaşkanı adayları Selahattin Demirtaş, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu ve Doğu Perinçek'in aldığı oylar dikkate alındığında, Erdoğan ile İnce arasındaki oy farkının 10 milyon olmadığını bildirdi.

"NE OLDUĞUNU DEĞERLENDİRECEĞİZ":  "PM'nin disiplin gündemiyle toplandığı"nın ifade edilmesi üzerine Pekşen, "CHP'nin disiplini değil, bundan sonraki sürece nasıl hazırlanabilirizi konuşması gerektiği"ni vurguladı.

PM Üyesi Eren Erdem de "hakkındaki disiplin iddialarının" sorulması üzerine, "Toplantıda görüşeceğiz, konuşacağız. Ne olduğunu değerlendireceğiz. Toplantıda ne olduğunu bilmiyoruz, göreceğiz." karşılığını verdi.

Sitene Ekle