BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.508,15
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP Odunpazarı teşkilatı isyanlarda

Eskişehir'de CHP İl başkanlığı binasına gelen bir grup partili, genel merkezin aday seçimine gösterdi.

Abone ol

Eskişehir'de CHP İl başkanlığı binasına gelen bir grup partili, "Demokrasi adına bu partide eylem var. Diren demokrasi" yazılı pankart asarak eylem gerçekleştirdi.

CHP Parti Meclisi toplantısında CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt'un, partiden Odunpazarı İlçe Belediye Başkan adayı gösterileceğine dair duyumlar üzerine parti binasına gelen bir grup CHP'li, üzerinde "Demokrasi adına bu partide eylem var. Diren demokrasi" yazılı pankart astı. Grup anketlerde birinci sırada görünen CHP Odunpazarı Belediye Başkan aday adayı Erman Gölet yerine milletvekili Kurt'un aday gösterilmesine tepki gösterdi.

Grup adına gazetecilere açıklama yapan Odunpazarı Gençlik Kolları eski başkanı Özgür Karaman, şunları kaydetti:

"Yetkililere sesimizi duyurabilmek için buradayız. Eskişehir’de yapılan anketler sonucunda birinci sırada çıkan Erman Bey’in aday gösterilmeyip, hiç adı geçmeyen sayın milletvekilimiz Kazım Bey’in, Odunpazarı Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesi bizi fazlasıyla üzmüştür. Biz de arkadaşlarla oy birliğiyle karar alarak bu eylemi gerçekleştirdik. O yüzden buradayız ve sabahlayacağız. Pankart zaten gereken her şeyi dile getiriyor. Gerçek demokrasi işler hale geldiği zaman biz bu eylemi sonlandıracağız."

Grup, parti binasına astıkları pankartın önünde bir varil içerisinde ateş yaktı.